Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσίπρας: Διαλέγουμε την κακή και όχι την καταστροφική επιλογή
Τσίπρας: Διαλέγουμε την κακή και όχι την καταστροφική επιλογή

Τσίπρας: Διαλέγουμε την κακή και όχι την καταστροφική επιλογή

Με δευτερολογία του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκε γύρω στις 15:30 η κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανάμεσα σε μια κακή και σε μια καταστροφική επιλογή, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το πρώτο», τόνισε ο . Εθεσε, δε, ξεκάθαρο δίλημμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι δε θα δεχθεί να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση στην ψηφοφορία στη Βουλή.

Μιλώντας το πρωί στην συνεδρίαση ο κ. , ξεκαθάρισε με δραματικούς τόνους στους βουλευτές του ότι έναντι του σκληρού πακέτου μέτρων, το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση προς τους εταίρους, ουσιαστικά δεν υπάρχει εναλλακτική: «Εδώ κινδυνεύουμε να ανατιναχτεί το κράτος, δε μιλάμε για , μιλάμε για άτακτη χρεοκοπία, με ότι αυτό συνεπάγεται», τόνισε, απορρίπτοντας, επί της ουσίας, τη θέση που έχει εκφραστεί από μερίδα κομματικών και κυβερνητικών στελεχών ότι το ενδεχόμενο ενός δεν είναι καταστροφικό, αντιθέτως, μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική για την κυβέρνηση.

«Δε πήραμε εντολή να βγάλουμε την από την Ευρωζώνη, η εντολή ήταν να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup», συνέχισε ο . Έκλεισε, δε, την ομιλία του με τη φράση «ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή φεύγουμε όλοι μαζί», ζητώντας από την Κ.Ο. να δώσει μια ξεκάθαρη στήριξη στη κυβέρνηση και να μην επιτρέψει να διαμορφωθεί κλίμα σύγχυσης ή αμφισβήτησης ως προς τις προθέσεις για επίτευξη συμφωνίας.

Ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, επανέλαβε την που άσκησε και χθες στο Κυβερνητικό Συμβούλιο για την , τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι δεν συνάδει με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αποτελεί επανάληψη των λαθών που είχαν τα προηγούμενα προγράμματα και δε δίνει απάντηση στα αδιέξοδα που προκλήθηκαν από την εφαρμογή τους.

Η στάση που θα τηρήσει ο ίδιος στην ψηφοφορία στη Βουλή δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του και είπε ότι τα επόμενα βήματα θα καθοριστούν ένα – ένα. Από την άλλη πλευρά, υπουργοί που πρόσκειται στον κ. Λαφαζάνη, ανέφεραν ότι δε πρόκειται να ρίξει η Πλατφόρμα την κυβέρνηση.

Επιστροφή στη δραχμή ζητούν πέντε βουλευτές

Με κείμενο που κατέθεσαν στην Κ.Ο., οι βουλευτές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταέλος, Σόφη Παπαδόγιαννη, Κώστας και Θανάσης Πετράκος καλούν την κυβέρνηση να επιλέξει την εναλλακτική οδό της εξόδου από το ευρώ, με εθνικοποίηση των τραπεζών  και διαγραφή του χρέους, ενώ την εγκαλούν για ελλειπή προετοιμασία έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Ωστόσο, δε θεωρείται ότι η διαφοροποίησή τους θα μεταφραστεί σε καταψήφιση της κυβερνητικής πρότασης.

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση