Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τσίπρας: Χρειαζόμαστε διπλό μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό
Τσίπρας: Χρειαζόμαστε διπλό μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό

Τσίπρας: Χρειαζόμαστε διπλό μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό

«Χρειαζόμαστε διπλό μέτωπο ενάντια στην Ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη , αλλά και το νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα που τους τροφοδοτεί και για το λόγο αυτό, πρέπει να συγκροτήσουμε την ευρύτερη δυνατή, προοδευτική συμμαχία στην Ευρώπη, ανάμεσα στην Αριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία, την Οικολογία», επεσήμανε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης , κατά την παρέμβασή του στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού τος () στο της Αυστρίας.

«Γι' αυτό, αυτή το φορά, για τις προοδευτικές δυνάμεις αλλά και για το ΕΣΚ θα πρέπει να είναι πλήρως διακριτό, στο , αλλά και στις επιλογές στην πράξη, η διαφοροποίηση από την ευρωπαϊκή δεξιά», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «προτεραιότητα, συνεπώς, έχει το πολιτικό – και όχι το πρόσωπο – η επιλογή του οποίου, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μπορεί να εκφράσει το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης».

«Το βασικό μας μέτωπο πρέπει να είναι απέναντι στον ακροδεξιό λαϊκισμό, στον εθνικισμό και το ρατσισμό που απειλεί την ίδια την Ευρώπη. Ωστόσο, πρόβλημα δεν είναι μόνο η άνοδος της Ακροδεξιάς αλλά και η ενσωμάτωση βασικών στοιχείων της Ακροδεξιάς ατζέντας, ιδιαίτερα για το και την ασφάλεια, στην πολιτική ατζέντα παραδοσιακών συντηρητικών δυνάμεων. Το βλέπουμε σε πολλές χώρες, στην Ελλάδα ιδιαίτερα αυτή η ενσωμάτωση είναι πλήρης», υπογράμμισε ο .

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση