Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τσιόδρας: 77 νέα κρούσματα, στα 1.832 το σύνολο – 81 οι νεκροί
Τσιόδρας: 77 νέα κρούσματα, στα 1.832 το σύνολο – 81 οι νεκροί

Τσιόδρας: 77 νέα κρούσματα, στα 1.832 το σύνολο – 81 οι νεκροί

Σε 77  ανήλθαν  τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Έτσι το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας έχει φθάσει πλέον τα 1832, εκ των οποίων το 55% είναι άνδρες.

Σε νοσηλεύονται 90 ασθενείς.

Το σύνολο των θανάτων έφθασε τους 81.

Όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό με ένα κλικ

Πληροφορίες για μία σειρά από θέματα που αφορούν τις δράσεις και τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του στη χώρα μας, περιλαμβάνονται σε ιστότοπο που δημιουργήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της Προεδρίας της ς σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Στην  https://covid19.gov.gr/ ο πολίτης μπορεί να βρει ενέργειες που αφορούν την Παιδεία, τις δράσεις που λαμβάνονται και αφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τους Έλληνες του εξωτερικού, τους επαναπατρισμούς, τις πτήσεις, και τα αεροδρόμια.

Επίσης περιλαμβάνονται όλες οι ενέργειες πολιτισμού και ψυχαγωγίας, ψηφιακές δραστηριότητες για που βρίσκονται σε καραντίνα και προτάσεις για ψυχο υποστήριξη των πολιτών.

Ξεκινούν τεστ κατ' οίκον από 500 Κινητές Ομάδες Υγείας

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες σύστασης και λειτουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορονοϊού COVID-19.

Προβλέπεται η μίσθωση έως 500 οχημάτων, η 2.000 νέων επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ και 1.000 μελών ΚΟΜΥ ειδικού σκοπού. Επιπλέον, η ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των κλήσεων για τους σκοπούς των ΚΟΜΥ με υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό 100 νέων στελεχών, το οποίο θα εκπαιδευτεί για το σκοπό αυτό.

Οι περιοχές δραστηριοποίησής τους στην Επικράτεια προσδιορίζονται από τον ΕΟΔΥ, ως φορέα υλοποίησης, σύμφωνα με τη στρατηγική των ελέγχων και με κριτήριο την έμφαση που πρέπει να προσδίδεται σε τοπικούς ελέγχους συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών.

Οι ΚΟΜΥ που συστήνονται εντάσσονται στο δίκτυο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και διασυνδέονται μέσω της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και με άλλες οργανικές μονάδες παροχής υγείας. Ως επόπτης κάθε ΚΟΜΥ ορίζεται ένας γιατρός της οικείας ΤΟΜΥ είτε, σε περίπτωση έλλειψης, γιατρός της οικείας ΔΥΠΕ στην οποία η ΚΟΜΥ δραστηριοποιείται. Κάθε ΚΟΜΥ αποτελείται από κλιμάκιο τουλάχιστον δύο ατόμων, ένα νοσηλευτή και ένα οδηγό.

Οι πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διαρκείας τριών μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση