Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τσακαλώτος: «Προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα γιατί θα έπεφτε η κυβέρνηση»
Τσακαλώτος: «Προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα γιατί θα έπεφτε η κυβέρνηση»

Τσακαλώτος: «Προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα γιατί θα έπεφτε η κυβέρνηση»

«Το δεν θα ψηφιζόταν στη Βουλή και θα έπεφτε η , γι' αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα», δήλωσε ο αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμού του ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η χρειάζεται ένα σοκ αισιοδοξίας, καθώς πρέπει να φύγει μία και καλή η διαρκής ενός Grexit από την Ελλάδα, επειδή λειτουργεί αποτρεπτικά στην ανάπτυξη και στην κατανάλωση.

«Τίθεται ζήτημα δημοκρατικότητας», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι ρίξουν την με ένα «ΝΑΙ», αγνοώντας ουσιαστικά την ψήφο του ελληνικού λαού, αυτό θα είναι κάτι πολύ κακό για την Ευρώπη.

«Αν ο κόσμος ψηφίσει όχι, ο Μάριο Ντραγκι από τη μέχρι τ στάση του, έχει δείξει ότι θα περιμένει μέχρι την Τετάρτη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ αναγνώρισε ότι η νέα συμφωνία που θα επιτευχθεί σε περίπτωση «ΟΧΙ», θα περιλαμβάνει σκληρά .

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα θα έπρεπε να γίνει πριν από ένα μήνα περίπου, όταν πήραμε το πεντασέλιδο κείμενο των θεσμών, μετά τη στο Βερολίνο.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση