Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσακαλώτος: «Προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα γιατί θα έπεφτε η κυβέρνηση»
Τσακαλώτος: «Προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα γιατί θα έπεφτε η κυβέρνηση»

Τσακαλώτος: «Προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα γιατί θα έπεφτε η κυβέρνηση»

«Το πρόγραμμα δεν θα ψηφιζόταν στη και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε », δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμού του το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα σοκ αισιοδοξίας, καθώς πρέπει να φύγει μία και καλή η διαρκής απειλή ενός Grexit από την Ελλάδα, επειδή λειτουργεί αποτρεπτικά στην ανάπτυξη και στην κατανάλωση.

«Τίθεται ζήτημα δημοκρατικότητας», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι ρίξουν την κυβέρνηση με ένα «ΝΑΙ», αγνοώντας ουσιαστικά την ψήφο του ελληνικού λαού, αυτό θα είναι κάτι πολύ κακό για την Ευρώπη.

«Αν ο ψηφίσει όχι, ο Μάριο Ντραγκι από τη μέχρι τώρα στάση του, έχει δείξει ότι θα περιμένει μέχρι την Τετάρτη, προκειμένου να υπάρξει με τους Ευρωπαίους», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ αναγνώρισε ότι η νέα που θα επιτευχθεί σε περίπτωση «ΟΧΙ», θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το θα έπρεπε να γίνει πριν από ένα μήνα περίπου, όταν πήραμε το πεντασέλιδο κείμενο των θεσμών, μετά τη συνάντηση στο .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση