Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τσακαλώτος: Μέχρι τον Μάρτιο πρέπει να κλείσει και το χρέος
Τσακαλώτος: Μέχρι τον Μάρτιο πρέπει να κλείσει και το χρέος

Τσακαλώτος: Μέχρι τον Μάρτιο πρέπει να κλείσει και το χρέος

Μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα μέτωπα με τους δανειστές της χώρας, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτος. Παράλληλα, χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως πολύπλοκο πρόβλημα, έκανε αυτοκριτική για την καθυστέρηση στην υιοθέτηση μέτρων κατά της ς, ενώ έκανε λόγο για μεταρρυθμιστική κόπωση συνολικά στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα. Για αυτό, σημείωσε ότι θα πρέπει ο λαός να βλέπει πρώτα τα των μεταρρυθμίσεων και μετά να προχωρούν οι επόμενες .

«Τον Μάρτιο του 2016 θα παρουσιάσουμε στους θεσμούς το αναπτυξιακό και η στρατηγική είναι να έχουμε τελειώσει με τα τρία βήματα του χάρτη για να περάσουμε από τον φαύλο κύκλο στον ενάρετο κύκλο» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος προηγουμένως είχε παρουσιάσει τα τρία βήματα του οδικού χάρτη της κυβέρνησης ως εξής: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, ολο πρώτου ελέγχου και ρύθμιση του χρέους. Ειδικά για το ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν και πάλι λύσεις όπως αυτές που έχουν χρησιμοποιηθεί έως τώρα, γιατί απλώς «πετάνε τον τενεκέ παρακάτω».

Πάντως, ο υπουργός εμμέσως πλην σαφώς ανέφερε ότι το παραμένει στην ατζέντα. Όπως είπε, αν δεν πάρουμε τις αποφάσεις τον Φεβρουάριο και πάει για το τέλος του έτους ή το , τότε όλες οι αποφάσεις των επενδυτών θα καθυστερήσουν για τότε. Κάποιος που έχει χρήματα να καταναλώσει θα περιμένει, το ίδιο οι αποταμιευτές και οι επενδυτές, λόγω του , όπως ανέφερε. «Κάποιος που έχει χρήματα θα πρέπει να καταναλώσει και να επενδύσει. Και δεν θα το πράξει αν δεν φύγει το Grexit από την ατζέντα», σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, ζήτησε από την Ευρώπη αλληλεγγύη και για τα οικονομικά εκτός από την αντιμετώπιση της προσφυγικής ς. Μάλιστα, άφησε αιχμές και για χώρες της Ευρωζώνης και συγκεκριμένα για έναν υπουργό Οικονομικών που δεν κατονόμασε, αναφορικά με το θέμα του ηθικού κινδύνου. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να είναι συνεχώς υπό αμφισβήτηση. Ούτε μπορεί να υπάρχει πάντα το ερώτημα για τον ηθικό κίνδυνο να μην πληρώσει κάποιος που χρωστά. Αν κάποιος όμως έχει δανειστεί περισσότερο από ότι μπορεί να πληρώσει, κάποιος του δάνεισε τα κεφάλαια αυτά. Ο ηθικός κίνδυνος είναι και για τις τράπεζες και τις χώρες που δανείζουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελληνας υπουργός.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση