Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τσακαλώτος: Απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος
Τσακαλώτος: Απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος

Τσακαλώτος: Απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος

Την νάγκη ν υπάρξει περαιτέρω πρόοδος τόσο σε τεχνικό επίπεδο, όσο και σε πολιτικό, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτος, μετά την ολο της ς της Παρασκευής με τους επικεφαλής των θεσμών, η οποία έκλεισε και τον πρώτο κύκλο διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ημερομηνία ς των επικεφαλής των θεσμών είναι ακόμα ανοικτή, παρά το γεγονός ότι στις αρχές της εβδομάδας κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για επανέναρξη των συζητήσεων σε περίπου 10 ημέρες. Γεγονός το οποίο είναι ενδεικτικό της απόστασης που χωρίζει ακόμα Αθήνα και δανειστές στα κρίσιμα θέματα του ασφαλιστικού, του φορολογικού και των δημοσιονομικών μέτρων.

Για το λόγο αυτό και ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε μετά τη πως ζητούμενο είναι να επιτευχθεί μία «εύλογη , σε εύλογο χρόνο». Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν είναι βέβαιο το πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα και συμπλήρωσε ότι υπάρχει προσδοκία να επιστρέψουν σε εύλογο χρόνο για να περάσει η διαπραγμάτευση στην εύκολη φάση. Υποστήριξε, δε, πως οι θέλουν να συζητήσουν μεταξύ τους για τη στάση που θα τηρήσουν στα θέματα του ελέγχου.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι δανειστές συμφωνούν στη βασική αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού και του φορολογικού, ενώ ανέφερε ότι κατανοούν τη θέση της ς να μην μειωθούν οι και να μην υπάρξει πρόβλημα στις κοινωνικές δομές. Παραδέχτηκε, όμως, πως χρειάζεται δουλειά σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο σε διάφορα θέματα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση