Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τσακαλώτος: Απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος
Τσακαλώτος: Απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος

Τσακαλώτος: Απαιτείται μεγαλύτερη πρόοδος

Την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω τόσο σε τεχνικό επίπεδο, όσο και σε πολιτικό, επισήμανε ο Οικονομικών, κ. Ευ. , μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της Παρασκευής με τους επικεφαλής των θεσμών, η οποία έκλεισε και τον πρώτο κύκλο διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών είναι ακόμα ανοικτή, παρά το γεγονός ότι στις αρχές της εβδομάδας κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για επανέναρξη των συζητήσεων σε περίπου 10 ημέρες. Γεγονός το οποίο είναι ενδεικτικό της απόστασης που χωρίζει ακόμα και στα κρίσιμα θέματα του ασφαλιστικού, του φορολογικού και των δημοσιονομικών μέτρων.

Για το λόγο αυτό και ο κ. δήλωσε μετά τη πως ζητούμενο είναι να επιτευχθεί μία «εύλογη συμφωνία, σε εύλογο χρόνο». Ο σημείωσε ότι δεν είναι βέβαιο το πότε θα επιστρέψουν στην και συμπλήρωσε ότι υπάρχει προσδοκία να επιστρέψουν σε εύλογο χρόνο για να περάσει η διαπραγμάτευση στην εύκολη φάση. Υποστήριξε, δε, πως οι θέλουν να συζητήσουν μεταξύ τους για τη στάση που θα τηρήσουν στα θέματα του ελέγχου.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι συμφωνούν στη βασική αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού και του φορολογικού, ενώ ανέφερε ότι κατανοούν τη θέση της κυβέρνησης να μην μειωθούν οι συντάξεις και να μην υπάρξει πρόβλημα στις κοινωνικές δομές. Παραδέχτηκε, όμως, πως χρειάζεται δουλειά σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο σε διάφορα θέματα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση