Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τροποποιημένη ρύθμιση για τους περιστασιακά απασχολούμενους
Τροποποιημένη ρύθμιση για τους περιστασιακά απασχολούμενους

Τροποποιημένη ρύθμιση για τους περιστασιακά απασχολούμενους

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε τροποποίηση της ρύθμισης,του «μίνι» φορολογικού νομοσχεδίου,για τους περιστασιακά και ευκαιριακά απασχολούμενους (φοιτητές, ανέργους, νοικοκυρές και συμμετέχοντες σε προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης) προχώρησε η αναπληρώτρια Οικονομικών Νάντια .

Σύμφωνα με την νέα τροποποιημένη ρύθμιση -που ισχύει για τις του 2014- οι με εισόδημα έως 6.000 ευρώ (και τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ) οι οποίοι δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος ή δεν ασκούν αγροτική δραστηριότητα θα φορολογούνται με την των μισθωτών για τα εισοδήματά τους.Από τη ρύθμιση εξαιρούνται εισοδήματα που προέρχονται από κεφάλαιο ή υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου.

Σε περίπτωση που τα εισοδήματα ξεπερνούν το των 6.000 οι αυτής της κατηγορίας θα φορολογούνται με την της επιχειρηματικής δραστηριότητας.Οι διατάξεις του συγκεκριμένου άρθρου,θα εφαρμόζονται και για τους φορολογούμενους που διέκοψαν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους,εφόσον το εισόδημα τους είναι εντός των συγκεκριμένων ορίων.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση