Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τροπολογία υπονομεύει τη «Διαύγεια»
Τροπολογία υπονομεύει τη «Διαύγεια»

Τροπολογία υπονομεύει τη «Διαύγεια»

Tη βασική αρχή της «Διαύγειας», η οποία επιβάλλει κάθε διοικητική στο ελληνικό Δημόσιο να ισχύει αμέσως μετά την ανάρτησή της στο , επιχειρεί να «νοθεύσει» η .

που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και συνυπογράφουν ο υπ. Εσωτερικών . Βούτσης και οι αν. υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. και Οικονομικών Δ. Μάρδας, επιβάλλει την εξαίρεση ορισμένων αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών από την παραπάνω αρχή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, οι πράξεις ανατροπής ανάληψης υποχρεώσεων (ανακλητικές πράξεις), με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, μπορούν να δημοσιοποιούνται στον διαδικτυακό τόπο της «Διαύγειας» μέχρι τις 31/1 του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με την αιτιολογική γνώμη, οι ανακλητικές πράξεις είναι σύνθετες διοικητικές πράξεις που απαιτούν τον συντονισμό των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και των οικονομικών υπηρεσιών του Διατάκτη. Για τους λόγους αυτούς, συχνά οι προμηθευτές του Δημοσίου εμπλέκονται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες αποπληρωμής των απαιτήσεών τους.

Ως λύση στο πρόβλημα το προκρίνει την ισχύ των ανακλητικών πράξεων χωρίς αυτές να έχουν δημοσιοποιηθεί στη «Διαύγεια», τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα), η ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας ανοίγει ένα «παράθυρο» για την καταστρατήγηση της βασικής αρχής ισχύος των διοικητικών αποφάσεων.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση