Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για τον κορωνοϊό
Τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Όλη η λίστα με τις κατηγορίες εταιρειών, επαγγελματιών και εργαζομένων (ΚΑΔ) που θα λάβουν τα μέτρα ενίσχυσης των 10 δισ.

Σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Αδ. Γεωργιάδης και Ι. Βρούτσης εξειδίκευσαν την τρίτη δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τράπεζες και διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα με διευκόλυνση δόσεων των ενήμερων δανείων. Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, θα έχουν τη δυνατότητα αναστολής δόσεων για διάστημα τριών μηνών.

Με αυτό τον τρόπο, μαζί με την προηγούμενη δέσμη μέτρων, καλύπτεται, όπως ανέφερε, πλέον με αναστολές όλο το ιδιωτικό νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται, σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

Επίσης παρέχεται στήριξη σε 1,4 εκατ. εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, με την επέκταση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, ενίσχυση η οποία είναι ακατάσχετη.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται και τελούν σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Το ίδιο θα ισχύσει για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες που πλήττονται.

Για όλο αυτό το εργατικό δυναμικό της χώρας, που θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, παίρνουμε μέτρα κάλυψης όλης της ασφαλιστικής δαπάνης, κρατώντας ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των δικαιούχων.

Το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης, για 1,4 εκατ. συμπατριώτες μας, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, ξεπερνά πλέον, για τον Απρίλιο, τα 2 δισ. ευρώ. Επίσης, θα λάβουν 800 ευρώ και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η μέχρι και 17 Μαρτίου.

Όσον αφορά το δώρο Πάσχα αυτό θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις επιχειρήσεις, σημείωσε με έμφαση ο Χρ. Σταϊκούρας, με τη διευκρίνιση ότι δίδεται η δυνατότητα να καταβληθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις. Επίσης ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την καταβολή δώρου Πάσχα σε 108.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρόλο που έχει καταργηθεί.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες και αφού αφουγκραστήκαμε τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα στους εργοδότες, η καταβολή του δώρου Πάσχα να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις, ώστε να ανακουφίσουμε τις επιχειρήσεις από τις δυσμενείς συνέπειες του φαινομένου του κορωνοϊού στη ρευστότητά τους, και το σημαντικότερο, να επιτύχουμε τη δίκαιη διασπορά του δώρου Πάσχα στο σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο σε κάποιες λίγες επιχειρήσεις και κλάδους που σήμερα δεν βρίσκονται σε αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα λειτουργίας τους», σημείωσε.

Τέλος, ανέφερε ότι θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, με την αύξηση του τακτικού αποθεματικού του υπουργείου Οικονομικών κατά 4 δισ. ευρώ.

Χωρίς να χρειαστεί, ταμειακά, οποιαδήποτε παρέμβαση στο «μαξιλάρι ασφαλείας».

«Όπως ανέφερε χθες και ο Πρωθυπουργός, το σύνολο των μέτρων, από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκούς πόρους, διαμορφώνεται πλέον, μέχρι σήμερα, στα 10 δισ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν την επόμενη εβδομάδα τα πρώτα πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν για τα αντισηπτικά και τις μάσκες. Πρόσθεσε δε ότι «παρότι προμηθεύτηκαν τις αναγκαίες τητες τα super market, από το απόγευμα παρατηρήθηκε έλλειψη γιατί, προφανώς, δεν τηρήθηκε η οδηγία για τα τρία τεμάχια ανά πελάτη. Όμως, τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης, με τη δημοσίευση της ΠΝΠ σήμερα, η οδηγία γίνεται νόμος του κράτους με σοβαρές ποινές για όλους».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης ότι με ένα τηλεφώνημα στις τράπεζες θα γίνεται τρίμηνη αναστολή στην πληρωμή των πάσης φύσεως χρεών σε όσους λαμβάνουν το επίδομα των 800 ευρώ. «Για όσους δανειολήπτες βρίσκονται στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό ισχύει τρίμηνη αναστολή και μπορούν να ζητήσουν και εξατομικευμένες λύσεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μετά την , μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ, το σχετικό που δύναται να διατεθεί σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω τραπεζών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διπλασιάζεται και άρα, μπορεί να ανέλθει ως τα 6 δισ., ανέφερε ο υπουργός.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, όσες επιχειρήσεις – εργοδότες πλήττονται σημαντικά από τις συνέπειες του φαινομένου του κορωνοϊού και για να προσαρμοσθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες στο δυσμενές περιβάλλον που δημιουργείται ένεκα του φαινομένου, θα μπορούν με απόφασή τους να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας. Οι επιχειρήσεις ή οι εργοδότες που πλήττονται, καθορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και μόνον, και ορίζονται βάσει του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ). Το μέτρο μπορεί να εφαρμοσθεί για ένα μήνα, με δυνατότητα παράτασης, ανέφερε επίσης.

«Απλώνουμε δίχτυ κοινωνικής και οικονομικής προστασίας στον κόσμο της εργασίας και δίνουμε σημαντικές ανάσες στις επιχειρήσεις για να αντέξουμε το μπουγάζι στο οποίο βρισκόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ι. Βρούτσης διευκρινίζοντας ότι:

Για το διάστημα που η επιχείρηση κάνει χρήση του μέτρου, ρητά απαγορεύεται να προβεί σε καταγγελία συμβάσεων εργασίας, διαφορετικά η απόλυση είναι άκυρη. Επίσης, με την ολοκλήρωση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας.

Η λίστα με τις κατηγορίες εταιρειών, επαγγελματιών και εργαζομένων που θα λάβουν τα μέτρα ενίσχυσης των 10 δισ.

Τη λίστα με όλες τις κατηγορίες εταιρειών εταιρειών, επαγγελματιών και εργαζομένων που θα λάβουν τα μέτρα ενίσχυσης από το 2ο και το 3ο πακέτο έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΟΙΚ. Πρόκειται για την  υπουργική απόφαση με τους κωδικούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) των  επιλέξιμων εταιρειών- επαγγελματιών και των εργαζομένων σε αυτές.

Σε αυτές θα καταλήξει το πιο μεγάλο μέρος από τα μέτρα στήριξης αξίας 10 δις ευρώ. Θα επικαιροποιείται ανάλογα με τις συνθήκες.

Προβλέπεται αναστολή πληρωμών προς κράτος (εφορίες, ταμεία) και τις τράπεζες, αλλά και επίδομα 800 ευρώ σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες.

Επιπλέον θα διατεθεί το  1 δις ευρώ άμεσης επιδότησης με την μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής που περιλαμβάνεται στο 2ο πακέτο. Αλλά και τα 6 δις ρευστότητας μέσω των εγγυοδοτικών μηχανισμών.

Η λίστα

Αναλυτικά,  οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού ανακοινώθηκαν από το ΥΠΟΙΚ.  Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ έναν από τους κατωτέρω εντάσσονται στα μέτρα στήριξης. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ, συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου, συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της ς.

Υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1 εκατομμύριο εργαζομένους και μηνιαίο τζίρο περί τα 6,5 δισ. ευρώ.

ΚΑΔ     ΚΛΑΔΟΣ

0130    Πολλαπλασιασμός των φυτών

0311    Θαλάσσια αλιεία

0312    Αλιεία γλυκών υδάτων

0321    Θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια

0322    Υδατοκαλλιέργεια γλυκών υδάτων

1083    Επεξεργασία τσαγιού και καφέ

1085    Παραγωγή έτοιμων γευμάτων και φαγητών

1101    Απόσταξη, ανακαθαρισμός και ανάμιξη αλκοολούχων ποτών

1102    Παραγωγή οίνου από σταφύλια

1103    Παραγωγή μηλίτη και κρασιών από άλλα φρούτα

1104    Παραγωγή άλλων μη αποσταγμένων ποτών που υφίστανται ζύμωση

1105    Ζυθοποιία

1310    Προπαρασκευή και νηματοποίηση υφαντικών ινών

1320    Ύφανση κλωστοϋφαντουργικών υλών

1330    Τελειοποίηση (φινίρισμα) υφαντουργικών προϊόντων

1391    Κατασκευή πλεκτών υφασμάτων και υφασμάτων πλέξης κροσέ

1392    Κατασκευή έτοιμων κλωστοϋφαντουργικών ειδών, εκτός από ενδύματα

1393    Κατασκευή χαλιών και κιλιμιών

1394    Κατασκευή χοντρών και λεπτών σχοινιών, σπάγγων και διχτυών

1395    Κατασκευή μη υφασμένων ειδών και προϊόντων από μη υφασμένα είδη, εκτός από τα ενδύματα

1396    Κατασκευή άλλων τεχνικών και βιομηχανικών κλωστοϋφαντουργικών ειδών

1399    Κατασκευή άλλων υφαντουργικών προϊόντων π.δ.κ.α.

1411    Κατασκευή δερμάτινων ενδυμάτων

1412    Κατασκευή ενδυμάτων εργασίας

1413    Κατασκευή άλλων εξωτερικών ενδυμάτων

1414    Κατασκευή εσωρούχων

1419    Κατασκευή άλλων ενδυμάτων και εξαρτημάτων ένδυσης

1420    Κατασκευή γούνινων ειδών

1431    Κατασκευή ειδών καλτσοποιίας απλής πλέξης και πλέξης κροσέ

1439    Κατασκευή άλλων πλεκτών ειδών και ειδών πλέξης κροσέ

1511    Κατεργασία και δέψη δέρματος• κατεργασία και βαφή γουναρικών

1512    Κατασκευή ειδών ταξιδιού (αποσκευών), τσαντών και παρόμοιων ειδών, ειδών σελοποιίας και σαγματοποιίας

1520    Κατασκευή υποδημάτων

1712    Κατασκευή χαρτιού και χαρτονιού

1721    Κατασκευή κυματοειδούς χαρτιού και χαρτονιού και εμπορευματοκιβώτιων από χαρτί και χαρτόνι

1723    Κατασκευή ειδών χαρτοπωλείου (χαρτικών)

1729    Κατασκευή άλλων ειδών από χαρτί και χαρτόνι

1811    Εκτύπωση εφημερίδων

1812    Άλλες εκτυπωτικές δραστηριότητες

1813    Υπηρεσίες προεκτύπωσης και προεγγραφής μέσων

1814    Βιβλιοδετικές και συναφείς δραστηριότητες

1820    Αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων

3101    Κατασκευή επίπλων για γραφεία και καταστήματα

3102    Κατασκευή επίπλων κουζίνας

3103    Κατασκευή στρωμάτων

3109    Κατασκευή άλλων επίπλων

3212    Κατασκευή κοσμημάτων και συναφών ειδών

3213    Κατασκευή κοσμημάτων απομίμησης και συναφών ειδών

3220    Κατασκευή μουσικών οργάνων

3230    Κατασκευή αθλητικών ειδών

3240    Κατασκευή παιχνιδιών κάθε είδους

3313    Επισκευή ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού

3314    Επισκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού

4511    Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων

4519    Πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων

4532    Λιανικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

4540    Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους

4615    Εμπορικοί αρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης, σιδηρικών και ειδών κιγκαλερίας

4616    Εμπορικοί αρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων, γουναρικών, υποδημάτων και δερμάτινων προϊόντων

4618    Εμπορικοί αντιπρόσωποι ειδικευμένοι στην πώληση άλλων συγκεκριμένων προϊόντων, εκτός από 46.18.11.01 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ακτινολογικών και ηλεκτρονικών μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ιατρικής και θεραπευτικής χρήσης, 46.18.11.03 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση βασικών φαρμακευτικών προϊόντων, 46.18.11.04 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση εργαστηριακών ειδών, ιατροφαρμακευτικών ειδών υγιεινής ή φαρμακευτικών ειδών, 46.18.11.05 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ιατρικών αναλώσιμων υλικών, 46.18.11.06 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ιατρικών και οδοντιατρικών οργάνων, μηχανημάτων και εργαλείων, 46.18.11.07 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση σαπουνιών και απορρυπαντικών, προϊόντων καθαρισμού και στιλβωτικών, 46.18.11.08 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση φαρμακευτικών σκευασμάτων

4619    Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση διαφόρων ειδών

4622    Χονδρικό εμπόριο λουλουδιών και φυτών

4624    Χονδρικό εμπόριο δερμάτων, προβιών και κατεργασμένου δέρματος

4634    Χονδρικό εμπόριο ποτών

4637    Χονδρικό εμπόριο καφέ, τσαγιού, κακάου και μπαχαρικών

4639    Μη εξειδικευμένο χονδρικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού

4641    Χονδρικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων

4642    Χονδρικό εμπόριο ενδυμάτων και υποδημάτων

4643    Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών

4644    Χονδρικό εμπόριο ειδών πορσελάνης και γυαλικών και υλικών καθαρισμού

4645    Χονδρικό εμπόριο αρωμάτων και καλλυντικών

4647    Χονδρικό εμπόριο επίπλων, χαλιών και φωτιστικών

4648    Χονδρικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων

4649    Χονδρικό εμπόριο άλλων ειδών οικιακής χρήσης

4651    Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακού εξοπλισμού υπολογιστών και λογισμικού

4652    Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και εξαρτημάτων

4664    Χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων για την κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία, και χονδρικό εμπόριο ραπτομηχανών και πλεκτομηχανών

4665    Χονδρικό εμπόριο επίπλων γραφείου

4666    Χονδρικό εμπόριο άλλων μηχανών και εξοπλισμού γραφείου

4669    Χονδρικό εμπόριο άλλων μηχανημάτων και εξοπλισμού

4676    Χονδρικό εμπόριο άλλων ενδιάμεσων προϊόντων

4690    Μη εξειδικευμένο χονδρικό εμπόριο

4719    Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από ειδη ψιλικών 47.19.10.01 και περίπτερα 47.19.10.02

4741    Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα

4742    Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

4743    Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα

4751    Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα

4752    Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα

4753    Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα

4754    Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα

4759    Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα

4761    Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

4762    Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα

4763    Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα

4764    Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

4765    Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα

4771    Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

4772    Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

4775    Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από Λιανικό εμπόριο χαρτιού υγείας, χαρτομάντιλων, μαντιλιών και πετσετών καθαρισμού προσώπου, τραπεζομάντιλων και πετσετών φαγητού, από χαρτί 47.75.76.19

4777    Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

4778    Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από Λιανικό εμπόριο υλικών καθαρισμού 47.78.84, Λιανικό εμπόριο καύσιμου πετρελαίου οικιακής χρήσης, υγραέριου, άνθρακα και ξυλείας 47.78.85, Λιανικό εμπόριο ακατστων αγροτικών προϊόντων π.δ.κ.α. 47.78.87, Λιανικό εμπόριο μηχανημάτων και εξοπλισμού π.δ.κ.α. 47.78.88.

4779    Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα

4782    Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

4789    Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

4931    Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών

4932    Εκμετάλλευση ταξί

4939    Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.

5010    Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών

5030    Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών

5110    Αεροπορικές μεταφορές επιβατών

5222    Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές

5224    Διακίνηση φορτίων

5229    Άλλες υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες

5510    Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα

5520    Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής

5530    Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για αναψυχής και ρυμουλκούμενα

5610    Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης

5621    Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις

5630    Δραστηριότητες παροχής ποτών

5811    Έκδοση βιβλίων

5812    Έκδοση τηλεφωνικών και κάθε είδους καταλόγων

5813    Έκδοση εφημερίδων

5814    Έκδοση έντυπων περιοδικών κάθε είδους

5819    Άλλες εκδοτικές δραστηριότητες

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση