Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τρεις νεκροί από την προσάραξη δουλεμπορικού στη Ρόδο
Τρεις νεκροί από την προσάραξη δουλεμπορικού στη Ρόδο

Τρεις νεκροί από την προσάραξη δουλεμπορικού στη Ρόδο

Τρεις νεκροί, ένας , μία και ένα παιδί ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της υ, όπου το πρωί προσάραξε σκάφος με παράτυπους μετανάστες, o αριθμός των οποίων ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Στους 90 ανέρχεται, σύμφωνα με το ο αριθμός των διασωθέντων από τη σημερινή προσάραξη. Από τους διασωθέντες 62 είναι άνδρες, 22 και 6 παιδιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν το σκάφος προσάραξε, οι περισσότεροι από τους παράτυπους μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό (σ.σ. πιθανότατα επέβαιναν 93) έπεσαν στη θάλασσα για να βγουν μόνοι τους στη ξηρά. Ορισμένοι απ' αυτών φορούσαν σωσίβια.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10.00 το πρωί, στην παραλία Ζέφυρος, όταν το ιστιοφόρο προσάραξε σε βράχια και μέσα σε λίγα λεπτά βούλιαξε. Ακόμη, 27 μετανάστες περισυνελέγησαν με συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο υ.Οι υπόλοιποι μεταφέρονται σταδιακά με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από πιο σημείο είχε ξεκινήσει το δουλεμπορικό σκάφος και αν μέσα σε αυτό υπήρχαν δουλ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι περισσότεροι από τους ναυαγούς είναι Σύροι, ενώ στην περιοχή του ναυαγίου που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του νησιού βρέθηκε αρκετός κόσμος.

Οι έρευνες στο σημείο όπου έγινε η προσάραξη του ιστιοφόρου συνεχίζονται από ιδιώτες δύτες και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων παράτυπων μεταναστών, ενώ αποχώρησε το που συμμετείχε σε αυτές.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση