Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τρεις νεκροί από την προσάραξη δουλεμπορικού στη Ρόδο
Τρεις νεκροί από την προσάραξη δουλεμπορικού στη Ρόδο

Τρεις νεκροί από την προσάραξη δουλεμπορικού στη Ρόδο

Τρεις νεκροί, ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, όπου το πρωί προσάραξε με παράτυπους μετανάστες, o αριθμός των οποίων ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Στους 90 ανέρχεται, σύμφωνα με το Λιμενικό ο αριθμός των διασωθέντων από τη σημερινή προσάραξη. Από τους διασωθέντες 62 είναι , 22 γυναίκες και 6 παιδιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν το προσάραξε, οι περισσότεροι από τους παράτυπους μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό (σ.σ. πιθανότατα επέβαιναν 93) έπεσαν στη θάλασσα για να βγουν μόνοι τους στη ξηρά. Ορισμένοι απ' αυτών φορούσαν σωσίβια.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10.00 το πρωί, στην παραλία Ζέφυρος, όταν το ιστιοφόρο προσάραξε σε βράχια και μέσα σε λίγα λεπτά βούλιαξε. Ακόμη, 27 μετανάστες περισυνελέγησαν με υποθερμίας και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.Οι υπόλοιποι μεταφέρονται σταδιακά με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου υ για να τους παρασχεθούν οι .

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από πιο σημείο είχε ξεκινήσει το δουλεμπορικό σκάφος και αν μέσα σε αυτό υπήρχαν δουλέμποροι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι περισσότεροι από τους ναυαγούς είναι , ενώ στην περιοχή του ναυαγίου που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του νησιού βρέθηκε αρκετός .

Οι έρευνες στο σημείο όπου έγινε η προσάραξη του ιστιοφόρου συνεχίζονται από ιδιώτες δύτες και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων παράτυπων μεταναστών, ενώ αποχώρησε το ελικόπτερο που συμμετείχε σε αυτές.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση