Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Τρεις κι ο κούκος” στην σημερινή Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου
“Τρεις κι ο  κούκος” στην σημερινή Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου

“Τρεις κι ο κούκος” στην σημερινή Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου

Απαξίωσαν την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης οι φορείς του Βόλου σήμερα το απόγευμα , αφού μόλις τρεις εκπρόσωποι παρέστησαν σε αυτή.

Ο ασκών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου είπε ότι πρέπει να καταλάβουν οι εκπρόσωποι φορέων τον ρόλο τους, να συμμετέχουν στη και να κάνουν προτάσεις, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, ενώ παρατήρησε ότι η αδιαφορία τους συνεχίζεται.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του 2017 ανέρχεται στα 92, 7 εκ. ευρώ κι εξήγησε ότι τα ταμιακά διαθέσιμα αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι ( ήταν 7,5 εκ. ) και φέτος 13,2 εκ., σε συνδυασμό με τα 2,5 εκ. από το Υπουργείο.

«Δίνουμε βάση στην καθημερινότητα, υποστήριξη κοινωνικών δομών. Δεν προβλέπονται αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Θα έρθει πρόταση στο ΔΣΒ για μείωση των τελών . Με θετικό τρόπο αντιμετωπίζουμε τις ευπαθείς ομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το τεχνικό πρόγραμμα είπε ότι ανέρχεται στα 44,9 εκ. ευρώ έναντι 33 εκ. το 2016 και πρόσθεσε: «τα χρήματα που εισπράττουμε τα δίνουμε πίσω σε έργα . Έχουμε αύξηση 10 εκ. ευρώ στο τεχνικό πρόγραμμα. (ΕΣΠΑ ,Leader, και πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) και δίνουμε βαρύτητα στην βελτίωση -συντήρηση σχολείων, αξιοποίηση δημοτικών υποδομών κ.ά.» Τέλος εξήγησε ότι τα έργα είναι συνεχιζόμενα έργα 2016 και νέα του 2017.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος έκανε λόγο για έναν ευέλικτο προϋπολογισμό που υλοποιεί σχέδια του δήμου για την καθημερινότητα και πάγιες υποχρεώσεις και στόχος να εισπραχθούν χρήματα από οφειλές από βεβαιωθέντα παλαιοτέρων ετών.

Επίσης είπε ότι τα έσοδα είναι αυξημένα κατά 4% από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί κι επανέλαβε ότι πρόβλημα αποτελούν ανείσπρακτα βεβαιωθέντα.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης τόνισε ότι δίνονται 1,5 ευρώ για τα σχολεία και ότι αυτό είναι μια σημαντική πρωτοβουλία να δοθούν τόσα χρήματα για 187 σχολικά συγκροτήματα. «Υπήρχαν πολλά προβλήματα, λύθηκε πρόβλημα στο ΕΠΑΛ , το 2015 χτυπούσε ασταμάτητα το τηλέφωνο, αλλά το 2016 ελαττώθηκαν. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά τα capital control και η αύξηση του ΦΠΑ «φρέναραν» την λύση των προβλημάτων. Κάνουμε γι προσπάθεια να καλύψουμε τα προβλήματα καθημερινότητας και τα μεγάλα έργα έρχονται μέσω ΕΣΠΑ.

Είμαστε πρωτοπόροι σε επίπεδο Θεσσαλίας στις παιδικές χαρές, έπεται συνέχεια και αποτελεί προστιθέμενη αξία. Στόχος είναι να κάνουμε τουλάχιστον μία παιδική χαρά σε κάθε δημοτική ενότητα».

Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού συλλόγου του Παλιού υ Ζήσης Περσουφλιώτης είπε ότι είναι παρατημένη η συνοικία, αφού λύθηκαν λίγα προβλήματα και ζήτησε να γίνει παιδική χαρά στο πάρκο πίσω από την ΑΝΕΒΟ για να παίζουν τα παιδιά. Επίσης ζήτησε να ασκηθεί πίεση από τον Δήμο στον ΟΛΒ για να λυθεί το πρόβλημα με το λιμάνι, τονίζοντας ότι υπάρχει ΜΠΕ εδώ και τέσσερα χρόνια αλλά δεν εφαρμόζεται.

Απαντώντας ο κ. Σταυρίδης είπε: : βλέπουμε όλες τις περιοχές το ίδιο, παιδική χαρά θα γίνει και εκεί.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδώρου εξήγησε πως υπάρχει έργο για την ανάπλαση Παλιού υ στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων και πρόσθεσε: « μέχρι τέλος του έτους περιμένουμε απάντηση από την Διαχειριστική Αρχή και σε 1-2 χρόνια η περιοχή θα είναι αλλαγμένη».

Ο γ.γ. του Δήμου Στ. Διαμαντίδης είπε ότι προσπαθεί να βρει λύση ο ΟΛΒ, αλλά ο δεν έχει εκπρόσωπο στον ΟΛΒ ΑΕ.

Τέλος ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμης ζήτησε να γίνονται οι συναντήσεις για και οι φορείς να συνεργάζονται.

Επίσης χαρακτήρισε τεράστιο το θέμα ς, σημειώνοντας πως εξακολουθεί να υπάρχει το θέμα., με καύση υλικών για θέρμανση κ.ά. και πρότεινε να αναπτυχθεί δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης. « Δεν αρκεί ένας , θα πρέπει να είναι τέσσερις και να είναι on line, σε συνεργασία Περιφέρειας , Δήμου και » ανέφερε χαρακτηριστικά .

Απαντώντας ο κ. Θεοδώρου είπε ότι φορέας υλοποίησης είναι Περιφέρεια και όχι ο , εξηγώντας πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος χρηματοδοτεί τη δημιουργία σταθμού μέτρησης αέριας ρύπανσης στο Βόλο, ύψους 40.000 ευρώ.

Τέλος είπε ότι η δημιουργία κυκλικών κόμβων και οι αστικές αναπλάσεις που θα γίνουν έχουν σχέση με το .

Στη διαβούλευση μετείχε εκ μέρους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας ο Στ. Λημνιός, ο οποίος έθεσε μία σειρά διευκρινιστικών ερωτήσεων και έλαβε απαντήσεις.

diavoyleysi1-1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση