Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » “Τρεις κι ο κούκος” στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Βόλου
“Τρεις κι ο κούκος” στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Βόλου

“Τρεις κι ο κούκος” στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Βόλου

“Τρεις κι ο κούκος” στην απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018 του Δήμου Βόλου κι όπως φάνηκε οι φορείς της πόλης “γυρίζουν την πλάτη τους ” είτε στη δημοτική αρχή είτε στα θέματα του Δήμου.

Από τους συνολικά 17 που συμμετέχουν με κλήρωση στην επιτροπή διαβούλευσης παρόντες στη συνεδρίαση, η οποία επαναλήφθηκε σήμερα, δεδομένου ότι χθες δεν υπήρχε απαρτία, ήταν ο εκπρόσωπος των Συλλόγων «Μάγνητες Τυφλοί» και Μάγνητες Πειρατές», καθώς και ένας δημότης.

Με αφορμή τα άδεια έδρανα της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής διαβούλευσης ο εκτελών χρέη δημαρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου έκανε λόγο για «λυπηρή» εικόνα, τονίζοντας πως «οι φορείς δεν πρέπει να απουσιάζουν όταν έρχεται η ώρα να καταθέσουν τις προτάσεις τους».

Εν τω μεταξύ αύριο Παρασκευή θα συνεδριάσουν στις 9.30 π.μ. η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου και στις 10.30 π.μ. η Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να εγκρίνουν προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα.

Το ύψος του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου για το 2018 ανέρχεται σε 102,8 εκ. ευρώ (επτά εκατομμύρια αυξημένος συγκριτικά με το 2017), ενώ το Τεχνικό Πρόγραμμα έχει προϋπολογιστεί στα 12,5 εκ. ευρώ.

Ο Θ. Θεοδώρου, αναφερόμενος στη σύνταξη του προϋπολογισμού, είπε ότι ζητήθηκε από όλες τις Υπηρεσίες και Διευθύνσεις η καταγραφή των αναγκών τους και στη συνέχεια καταρτίστηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο ποσοστό από ιδίους πόρους, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης , ενώ το αποθεματικό στα ταμεία του Δήμου ανέρχεται στα 19εκ. ευρώ.

Τέλος ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό του 2018 θα χρησιμοποιηθούν τρεις κωδικοί, για την χρηματοδότηση Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως Εκκλησία, Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι, με το συνολικό ποσό τις 400.000 ευρώ.

Η εκπρόσωπος του φορέα Αθηνά Ανεστοπούλου ζήτησε να πληροφορηθεί αν από την χρηματοδότηση των Νομικών Προσώπων μπορούν να λάβουν χρήματα οι Σύλλογοι ΑμεΑ, ενώ πρότεινε σε παιδικές χαρές και πλατείες να τοποθετηθούν ανάγλυφοι χάρτες για την χωροθέτηση των χώρων από τους τυφλούς.
Τέλος, ζήτησε να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες στο ύψος των ματιών με μεγάλα και πολύχρωμα γράμματα, καθώς και να επεκταθεί στην πόλη το ηχητικό σύστημα ειδοποίησης στους φωτεινούς σηματοδότες.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Σταυρίδης είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια από τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας ώστε σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους να υπάρχει μια θέση στάθμευσης για ΑμεΑ, με μπλε χρώμα και οριοθετημένη με κίτρινο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση