Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τριπλό μήνυμα Ολάντ από το βήμα της Βουλής
Τριπλό μήνυμα Ολάντ από το βήμα της Βουλής

Τριπλό μήνυμα Ολάντ από το βήμα της Βουλής

Τριπλό μήνυμα προς την Ελλάδα, εμπεριείχε η ομιλία του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σήμερα από το βήμα της εθνικής αντιπροσωπείας: Πρώτον, ότι τη νύχτα των κρισιμότατων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, οι οποίες κατέληξαν στη γνωστή συμφωνία-«μνημόνιο 3», είχε πράγματι τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Δεύτερον, πως η Γαλλία έχει τη βούληση να υποστηρίξει σε πολλά επίπεδα την Ελλάδα, στην προσπάθεια υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων της. Τρίτον, ότι ακριβώς η εφαρμογή των δεσμεύσεων αυτών, όπως έχουν αποτυπωθεί στην τελευταία συμφωνία, είναι απολύτως κρίσιμο να υλοποιηθεί άμεσα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Ολάντ, όπως προκύπτει από την ταυτόχρονη της ομιλίας του, είπε ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι «καθοριστικές». Η Ελλάδα, τόνισε, θα πρέπει να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά την αξιολόγηση των δεσμεύσεών της. Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν σεβαστές και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, ώστε να ξεκαθαριστεί η αβεβαιότητα, να ολοκληρωθεί η των τραπεζών, να γίνει η άρση ελέγχου των κεφαλαίων. Υπό αυτό το πρίσμα, αναφέρθηκε και στο θέμα της προστασίας του δικαιώματος της πρώτης κατοικίας.

«Στηρίζουμε την Ελλάδα. Περνάτε από πολύπλευρη κρίση άνευ προηγουμένου επί έξι έτη. Αυτό που σας εκφράζω δεν είναι συμπόνοια. Είναι η στήριξη για μία ισχυρή συνεργασία. Η Γαλλία δεσμεύεται για συνεργασία αυτή. Είναι μεγάλος φίλος της Ελλάδας. Δεσμεύομαι σας προοδευτικός Ευρωπαίος» τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας. «Χρειάζεται ευρωπαϊκή αληλεγγύη», αλλά και θα πρέπει να δούμε τί θα γίνει από εδώ και πέρα, συμπλήρωσε, αναφερόμενος παράλληλα στα αναμενόμενα από την Αθήνα 35 δις για επενδύσεις, καθώς και στην δέσμευση για εξυπηρέτηση του χρέους. Για να σημειώσει: «Οι μεταρρυθμίσεις ξέρω ότι θα είναι πολύ απαιτητικές. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολες, ειδικά για συνταξιοδοτικό, φορολογική μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμό του κράτου. Ολα αυτά είναι απαραίτητα για της Ελλάδας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ολάντ, επανέλαβε ότι «η Γαλλία ήταν και είναι στο πλευρό σας για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», μίλησε για πολυεπίπεδη συνεργασία, και πρόσθεσε: «Η Γαλλία θα στηρίξει οικονομικά και τεχνικά την Ελλάδα» για τον εκσυγχρονισμό δημόσιας διοίκησης, στον τομέα της υγείας, στην καταπολέμηση φοροδιαφυγής, και για αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων κράτους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση