Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τριπλή στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο από Ε.Ε., Γαλλία, Αυστρία
Τριπλή στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο από Ε.Ε., Γαλλία, Αυστρία

Τριπλή στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο από Ε.Ε., Γαλλία, Αυστρία

Αυστηρά μηνύμτ προς την Άγκυρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλαν την Κυριακή η Ευρωπαϊκή Ένωση, η , καθώς και η Αυστρία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε τηλεφωνική με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο κ. Μισέλ τόνισε τη σημασία της αποκλιμάκωσης και κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει ενέργειες που οξύνουν την κατάσταση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος του Συμβουλίου ανέδειξε εκ νέου την πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. με την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και την πρόθεση του μπλοκ για μία εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία.

ωρίτερα, ο Εξωτερικών της ς Ζαν-Ιβ Λεντριάν κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ξεκινήσει συνομιλίες για την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Όπως είπε, «το εύρος των μέτρων που θα ληφθούν εις βάρος της Τουρκίας» αναμένεται να είναι το κύριο θέμα των συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αν και αρνήθηκε να διευκρινίσει τον τύπο των κυρώσεων που τυχόν να αντιμετωπίσει η Άγκυρα, ο Γάλλος είπε ότι «υπάρχει μια ολόκληρη σειρά μέτρων». «Έχουμε πολλές επιλογές και το γνωρίζει εκείνος», σχολίασε αναφερόμενος στον κ. Ερντογάν.

Μήνυμα προς την Άγκυρα, ότι «η Αυστρία θα συνεχίσει να μιλά τελείως ξεκάθαρα, όταν η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, παραβιάζει τα , την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και τις αρχές του κράτους δικαίου ή εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες ως μέσο πίεσης», έστειλε και ο Αυστριακός Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση