Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τριμερής συμφωνία για κοινή στάση στο θέμα των συνόρων
Τριμερής συμφωνία για κοινή στάση στο θέμα των συνόρων

Τριμερής συμφωνία για κοινή στάση στο θέμα των συνόρων

Στην τριμερή που είχε ο Ελληνας Πρωθυπουργός νωρίτερα σήμερα με την Καγκελάριο . Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φ. , για περίπου μία , συζητήθηκαν τα δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν την Αθήνα αυτή την στιγμή, το προσφυγικό και το ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό θέμα ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν θα αποδεχτούμε ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας καθώς τόνισε στους άλλους δύο ηγέτες ότι «η Ελλάδα έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος για αυτό και οι εξελίξεις θα πρέπει να είναι και ανάλογες», σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού. Και οι τρεις συμφώνησαν ότι το «κλειδί» για την μείωση των ροών είναι η , ενώ συγχρόνως εναποθέτουν και ελπίδες στην ανάμειξη και του .

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με στενό του συνεργάτη, έλαβε διαβεβαιώσεις από την Γερμανία και την Γαλλία ότι θα έχει όποια βοήθεια ζητήσει και ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτή η μεταφορά περισσότερης πίεσης στην Ελλάδα. Σημαντικό σημείο στην συζήτηση ήταν ότι και οι τρεις τόνισαν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο στατους κβο των συνόρων της Ευρώπης μέχρι την 6η Μαρτίου που προγραμματίζεται η επόμενη έκτακτη Σύνοδος για το προσφυγικό, με την συμμετοχή και του πρωθυπουργού . Νταβούτογλου.

Σε ο,τι αφορά την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, υπήρξε με τους άλλους δύο ηγέτες στην ανάγκη να επιστρέψουν άμεσα οι θεσμοί προκειμένου να ολοκληρωθεί αξιολόγηση και συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξουν από κοινού πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Νέα Σύνοδος στις 6 Μαρτίου

Για τις 6 Μαρτίου, οπότε και, κατόπιν σχετικής πρότασης της Γερμανίας θα συγκληθεί νέα σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό, με τη συμμετοχή της Τουρκίας, μετατίθενται οι κρίσιμες αποφάσεις της για το φλέγον ζήτημα. Η γερμανική πλευρά δεσμεύθηκε ότι μέχρι τότε δεν θα επέλθει καμία αλλαγή στο στάτους κβο των ευρωπαϊκών συνόρων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

  • Η ΕΕ βοηθά Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών  … - https://t.co/ruVYMyonqA -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Οκάν Σουλεϊμάν #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/6Ty1DpL4MY -

"Αλιεύοντας" την είδηση