Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τριήμερη Πανθεσσαλική Σύνοδος Οδοντιάτρων στον Βόλο
Τριήμερη Πανθεσσαλική Σύνοδος Οδοντιάτρων στον Βόλο

Τριήμερη Πανθεσσαλική Σύνοδος Οδοντιάτρων στον Βόλο

H 25η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος με τίτλο “25 χρόνια ταξίδι στην οδοντ γνώση” ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα στο ξενοδοχείο “Ξενία” στον Βόλο και θα ολοκληρωθούν μεαύριο Κυριακή.

Στην τριήμερη σύνοδο που διοργανώνεται από τους τέσσερις Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαστηριούχων οδοντοτεχνικών και την Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας, θα παρουσιαστούν νέες θεραπείες, υλικά, και τεχνικές.

Η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Τίνα Κλάρα τόνισε ότι ο τίτλος της Συνόδου “25 χρόνια ταξίδι στην οδοντ γνώση” αναδεικνύει την ευχαρίστηση στην άσκηση της καθημερινής πράξης μας, τη συνεχώς εξελισσόμενη πορεία της και την απόλαυση της ικανος στο τελικό αποτέλεσμα και πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον για την Σύνοδο είναι πλέον πανελλαδικό και πως «Η παρουσία των συνεργατών οδοντοτεχνιτών στη Σύνοδο, εκτός της επιμόρφωσης τους, σκοπεύει στην αναβάθμιση της επαγγελματικής σχέσης οδοντιάτρου – οδοντοτεχνίτη».

Η ίδια είπε πως «Η στοματική είναι κομ της ς που πάσχει έτσι κι αλλιώς» και ενημέρωσε ότι στη σύνοδο θα ανακοινωθούν τεχνικές που βοηθούν να γίνει καλύτερη η θεραπεία με λιγότερο κόστος. «Στόχο μας αποτελεί να ξεκινήσουμε από μια ανακουφιστική θεραπεία και να την ολοκληρώσουμε με μία αποκαταστατική αλλά όσο το δυνατόν με λιγότερο κόστος. Και φυσικά να πείσουμε τους πολίτες να λειτουργούν προληπτικά καθώς με ελάχιστον κόστος μπορούν να προλάβουν πολλές ασθένειες του στόματος, ειδικά σήμερα που η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη».

Η κα. Κλάρα προτρέπει τους πολίτες να επισκέπτονται τον οδοντίατρο κάθε εξάμηνο και να αποκαθιστούν κάθε μικρή ή ελάχιστη βλάβη. «Αυτό διασφαλίζει για τον πολίτη ένα χωρίς πόνο και κόπο, έξοδα και περιττές επισκέψεις στον οδοντίατρο».

Επίσης σχολίασε ότι η άσκηση της οδοντιατρικής κοστίζει επειδή στηρίζεται σε εργαλεία, και υλικά. «Δεν αναφέρομαι μόνο στα λειτουργικά έξοδα μόνο αλλά στο γεγονός ότι ο οδοντίατρος σε σχέση με έναν άλλο γιατρό ειδικότητας, απαιτείται για να ανοίξει το ιατρείο του να επενδύσει σε μηχανήματα τα οποία θα πρέπει και να ανανεώνονται συχνά, όχι μόνο λόγω της προόδου της τεχνολογίας, αλλά και γιατί υπόκεινται σε μεγάλη φθορά».

Να σημειωθεί ότι στη σύνοδο ομιλητές είναι Πανεπιστημίου από τις δύο Οδοντιατρικές Σχολές που υπάρχουν αλλά και οδοντίατροι που είναι εξειδικευμένοι και αναγνωρισμένοι σε κάποιο αντικείμενο. Επίσης θα γίνουν ελεύθερες ανακοινώσεις και posters όπου οδοντίατροι που έχουν κάνει διάφορες εργασίες θα τις παρουσιάσουν.

Η σύνοδος περιλαμβάνει και πρακτικά σεμινάρια που έχουν μεγάλη σημασία για την καλυτέρευση της τεχνικής του οδοντιάτρου που εκπαιδεύεται σε κάποιο μηχάνημα ή στη χρήση ενός υλικού. Σημειώνεται ότι στους χώρους του ξενοδοχείου λειτουργεί και εμπορική έκθεση που συμβάλλει στην ενημέρωση των οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών.

odont2odont1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση