Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τριετής μεταβατική περίοδος για τις εισφορές
Τριετής μεταβατική περίοδος για τις εισφορές

Τριετής μεταβατική περίοδος για τις εισφορές

Τριετή μεταβατική περίοδο, ώστε οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους να ολοκληρωθούν το 2019, αλλά και χαμηλή εισφορά για τους νέους επαγγελματίες εξετάζει το υπουργείο Εργασίας μετά το κύμα αντιδράσεων, που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι αγρότες είναι επί ποδός πολέμου, ενώ , δικηγόροι και μηχανικοί βρίσκονται ήδη σε για το νέο σύστημα εισφορών, το οποίο θεωρούν εξοντωτικό. Μετά και τη χθεσινή πολύωρη στο Μαξίμου, στο υπουργείο Εργασίας επεξεργάζονται δέσμη τουλάχιστον τριών μέτρων, με στόχο «και τα αναγκαία για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης να εισπράττονται και η επιβάρυνση να μην έχει δημευτικό αποτέλεσμα για το εισόδημα των επαγγελματιών».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», μεταξύ των μέτρων που κοστολογούνται είναι η μεταβατική εφαρμογή των αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, ώστε από το 2019 και μετά όλοι οι , , αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί (μαζί με τους εργοδότες), να καταβάλλουν για κύρια ασφάλιση 20% και για υγεία 6,9% επί του φορολογητέου εισοδήματός τους. Το του κ. Γ. Κατρούγκαλου προβλέπει μεταβατική περίοδο για τις αλλαγές στους αγρότες, με την αρχή να γίνεται από το . Συγκεκριμένα, οι των αγροτών για την κύρια ασφάλιση από 7% αυξάνονται εντός του τρέχοντος έτους σε 10% και φθάνουν το 20% το 2019. Βέβαια, από το 2017 και μετά οι κρατήσεις θα γίνονται επί του πραγματικού εισοδήματος των αγροτών. Πηγές του αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προβλεφθεί αντίστοιχη μεταβατική και για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, υπό την προϋπόθεση ότι στο μεσοδιάστημα δεν θα υπάρξει μείωση των εσόδων των Ταμείων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση