Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σπίτια απειλήθηκαν από πυρκαγιά στην Τσαγκαράδα
Σπίτια απειλήθηκαν   από πυρκαγιά στην Τσαγκαράδα

Σπίτια απειλήθηκαν από πυρκαγιά στην Τσαγκαράδα

απειλήθηκαν (οι φλόγες έφτασαν σε αυλές) από την που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην , λόγω του δυνατού αέρα που φυσάει στο ανατολικό Πήλιο και παρέσυρε τις φλόγες στις παρυφές του χωριού.

Η γιγάντωσε στις παρυφές της Τσαγκαράδας και απαιτήθηκε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, για να προστατευτούν τα στην άκρη του χωριού.

Στο σημείο μετέβησαν 10 υδροφόρα οχήματα με 18 πυροσβέστες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα πέντε πυροσβεστών, ενώ στο σημείο πήγε ο αναπληρωτής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας.

Στις φλόγες παραδόθηκαν μεγάλα δένδρα, όπως πλατάνια, οξυές και καστανιές, πουρνάρια και ξερά χόρτα σε έκταση 30 στρεμμάτων περίπου.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι μικρής έκτασης στη θέση Παναγία Αρόσοβα (μεταξύ Ζαγοράς – Πουρίου), την οποία πρόλαβαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν για νέα πυρκαγιά, στην περιοχή Παναγία Αρόσοβα, μεταξύ Πουρίου και Ζαγοράς, μέσα σε δάσος με καστανιές, ωστόσο, επίγειες δυνάμεις την πρόλαβαν και κάηκαν δένδρα και δασώδης βλάστηση σε έκταση περίπου ενός στρέμματος.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή, γιατί υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης.

Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16.30 σε ρέμα στο Σέσκλο.

Οι πυρκαγιές οφείλονται στο γεγονός ότι οι αγρότες καίνε υπολείμματα καλλιεργειών (κυρίως λιόκλαρα), χωρίς να λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα, με από τον δυνατό αέρα, να προκαλούνται πυρκαγιές σε δάση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση