Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Τρία νέα οδικά έργα σε Μαγνησία και Σποράδες ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Τρία νέα οδικά έργα σε Μαγνησία και Σποράδες ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τρία νέα οδικά έργα σε Μαγνησία και Σποράδες ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τις συμβάσεις για τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ υπέγραψε ο Κώστας Αγοραστός και τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Τα έργα υλοποιούνται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα μαγνησίας και Σποράδων.

Τα έργα είναι: α) Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στην παραλλαγή και στην επαρχιακή οδό νήσου Σκοπέλου προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, β) Αποκατάσταση στον επαρχιακό δρόμο διασταύρωση προς Κισσό προϋπολογισμού 196.000 ευρώ, γ) Συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Δήμου Ρήγα Φεραίου – Δήμου Αλμυρού (ασφαλτικά) προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο τόνισε τα εξής: «Υπογράφουμε σήμερα τρεις συμβάσεις που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών της ασφαλούς μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη αφορά την αποκατάσταση του δρόμου στη Σκόπελο όπου είχε από τις πρόσφατες πλημμύρες καταστραφεί. Επιλέξαμε την οδό αυτή, δηλαδή να εντάξουμε τα έργα αυτά στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον υφυπουργό κ. Χαρίτση και θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό.

Το δεύτερο έργο είναι η συντήρηση αποκατάσταση βελτίωση δρόμων που έχουν πρόβλημα, στο Δήμο Αλμυρού και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Και το τρίτο έργο είναι η αποκατάσταση των σημείων που είχαν πάθει ζημιές στο δρόμο στον Κισσό.

Όλα αυτά δείχνουν ότι είμαστε μια που δίνουμε δουλειά στον κόσμο, ιδιαίτερα σε εκείνους που βιώνουν την ανεργία, ρίχνουμε χρήμα πραγματικό στην οικονομία και δεν στρουθοκαμηλίζουμε μπροστά στα προβλήματα.

Σε αυτή την εποχή το να υπογράφεις συμβάσεις από πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι μεγάλη υπόθεση και για αυτό υπάρχει ένα μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους. Οι κατασκευαστές πρέπει να κάνουν γρήγορα, σωστά, και ποιοτικά έργα και οι Υπηρεσίες να ελέγχουν τους κατασκευαστές».

Στις υπογραφές των συμβάσεων παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων , οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Κίτσιος, Β. Χατζόπουλος, Αθ. Λιούπης, Γ. Καλτσογιάννης, Γρ. Ιγγλέσης, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Κ. Φλαμπούρης και εκπρόσωποι των αναδόχων εταιριών.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Α) Το έργο αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στην παραλλαγή και στην επαρχιακή οδό νήσου Σκοπέλου προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ αφορά σε εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία στις 23-9-2015 στο νησί της Σκοπέλου σε όλο το εύρος της επαρχιακής οδού

Β) Το έργο αποκατάσταση αστοχίας στον επαρχιακό δρόμο διασταύρωση προς Κισσό προϋπολογισμού 196.000 ευρώ την αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν στην επαρχιακή οδό προς τον Κισσό στην είσοδο προς τον οικισμό μετά από έντονες και συνεχής

γ) Το έργο συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Δήμου Ρήγα Φεραίου – Δήμου Αλμυρού (ασφαλτικά) προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, αφορά την ανακατασκευή και συντήρηση δρόμων συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων στα τμήματα:

. Φεραίου

 • ΠΕΒ- Κανάλια-Βένετο-Κεραμίδι
 • Κανάλια-Κερασιά
 • Περίβλεπτο-Ελευθεροχώρι-Κοκκινά
 • Βελεστίνο-Χλόη

Δήμος Αλμυρού

-Μικροθήβες-Σούρπη-Πτελεό-Αχίλλειο

 • Σούρπη-Αμαλιάπολη
 • Πλάτανος-Κοκκοτοι

 • -Νεραΐδα-Ανάβρα

  PagasitikosNews logo

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

  "Αλιεύοντας" την είδηση