Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τρία μετάλλια η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Τρία μετάλλια η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Τρία μετάλλια η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Τρί μετάλλι είναι μέχρι στιγμής η συγκομιδή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του και οι παρουσίες των αθλητών μας, τις προσεχείς ημέρες, αφήνουν υποσχέσεις για νέες .

Την αρχή έκανε ο 24χρονος  που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ, και, μάλιστα, με ολυμπιακό ρεκόρ.

 Ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να μην ξεκίνησε καλά αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στα πρώτα 500μ. οι Μπορτς και Νίλσεν ήταν οι δύο αθλητές που έφυγαν καλύτερα ενώ ο πρωταθλητής μας ήταν 4ος. Στα επόμενα μέτρα ο κωπηλάτης από τα Γιάννενα ανέβασε ταχύτητα, διατήρησε σταθερό ρυθμό και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.

Και το δεύτερο μετάλλιο της χς ήταν χρυσό, με τον Μίλτο Τεντόγλου να στέφεται Ολυμπιονίκης στο μήκος με 8,41 μ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας, το Ολυμπιακό «γέμισε» με τη μουσική του Ζορμπά Μίκη Θεοδωράκη. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου χαρακτήρισε τα 8,41 μ. “ένα απλό αλματάκι σαν κι αυτά της προπόνησης “.

Η τρίτη  ήρθε από τον «άρχοντα των κρίκων» Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής των βαθμολογήθηκε με 15,200 και ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου.

Με το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο είναι ο Έλληνας αθλητής της ενόργανης με τις περισσότερες σε Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από τον έτερο «άρχοντα των δαχτυλιδιών», τον Δημοσθένη Ταμπάκο, που έχει κατακτήσει ένα ασημένιο (2000) και ένα χρυσό (2004) στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Οι διακρίσεις της Ελλάδας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει συμμετάσχει σε όλους τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, από την ανασύστασή τους το 1896 μέχρι και σήμερα, το 2021.

Μέχρι σήμερα η χ μας έχει κατακτήσει 124 μετάλλια.

 

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση