Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Τρία χρόνια από την δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη
Τρία χρόνια από την δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη

Τρία χρόνια από την δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη

Τρί χρόνια κλείνουν σήμερα 1η Νοεμβρίου από την ημέρα της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή στο Νέο , όπου δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης και ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης, ενώ ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά επέζησε.

Την ευθύνη της ς ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις, ενώ οι δολοφόνοι μαζί με άλλους 3 τρομοκράτες επικυρήχθηκαν τον Ιανουάριο του 2014 για 1 εκατομμύριο ευρώ.

 

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι δράστες προσέγγισαν τα γραφεία του κόμματος επιβαίνοντες σε μηχανή, στάθμευσαν σε γειτονικό κατάστημα και αφού πλησίασαν τα άτομα που βρίσκονταν έξω άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Οι περισσότερες πιθανότητες δόθηκαν στην περίπτωση στοχευμένης και όχι τυχαίας επίθεσης, ως ένοπλη απάντηση στην του Παύλου Φύσσα, καθώς οι νεαροί ήταν ενεργά μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και δούλευαν στα γραφεία εκείνο το βράδυ ως security.

Τα θύματα

Ο Μανώλης Καπελώνης ήταν 22 ετών, απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και ο Γιώργος Φουντούλης 27 χρονών με σπουδές Φυσιοθεραπείας. Ο του δεύτερου, Λάμπρος Φουντούλης, εξελέγει αργότερα ευρω με την Χρυσή Αυγή.

Το τρίτο άτομο που δέχτηκε τα πυρά των τρομοκρατών ήταν ο 29χρονος ενός παιδιού, Αλέξανδρος Γέροντας, ο οποίος επέζησε με σοβαρούς τραυματισμούς. Υποβλήθηκε σε πολλαπλό χειρουργείο για κάκωση σπλήνας, αποκατάσταση τραυματισμού του στομάχου, ρήξη διαφράγματος και αιμορραγία στον πνεύμονα.

Εκ μνήμης

Η Χρυσή Αυγή τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, ενώ διοργανώθηκαν επίσης διανομές τροφίμων, αιμοδοσίες και δωρεές μαζί με εκ μνήμης και πορείες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Την μνήμη των Φουντούλη και Καπελώνη τίμησαν και σε πόλεις του εξωτερικού με ανάλογες εκδηλώσεις. Επίσης ελληνικές και ξένες ποδοσφαιρικές ομάδες κρέμασαν πανό συμπαράστασης κατά την διάρκεια των αγώνων τους.

 

Σήμερα το πρωί τελέστηκε για άλλη μια χρονιά το Μνημόσυνο για τον Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, ενώ στις 7 το απόγευμα θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις μνήμης από την Χρυσή Αυγή στο σημείο της δολοφονίας, το Νέο , παρουσία χιλιάδων Ελλήνων που θέλουν να αποδώσουν φόρο τιμής στους “Ήρωες του Εθνικιστικού Κινήματος”, όπως αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

 

giorgos_mnimosyno2015_(4)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση