Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τρεις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική – Έρευνα για την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (εικόνες)
Τρεις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική – Έρευνα για την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (εικόνες)

Τρεις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική – Έρευνα για την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (εικόνες)

Τρία άτομα έχουν συλληφθεί κατά την ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας από το απόγευμα της Τετάρτης.

Πρόκειται για δύο ηλικίας 38 και 42 ετών και μία 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Οι συλληφθέντες βρίσκονταν υπό παρακολούθηση επτά μήνες.

Οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν με την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Ωστόσο οι εκτιμήσεις των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής τους συνδέουν με τρομοκρατική δράση, προσανατολισμένη προς την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για τις εξής :

– Ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 12/12/2014

– Βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα στις 24/11/2015

– Τοποθέτηση ισχυρής βόμβας έξω από τα γραφεία της τράπεζας Eurobank στην οδό Σαραντόζα στην Αθήνα στις 19/4/2017

– Βόμβα και πυροβολισμοί στο στις 22/12/2017

– Επίθεση στο κτίριο του «-Καθημερινή» στις 17/12/2018

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιούνται έρευνες σε τέσσερα σπίτια.

Η στο

Η μία έρευνα έγινε σε 10 τετραγωνικών μέτρων στο που είχε μισθωθεί πέρσι τον Σεπτέμβριο από τον 42χρονο. Στο εσωτερικό της βρέθηκαν δέκα κιλά ζελατοδυναμίτιδας, πυροκροτητές, σφαίρες από καλάσνικοφ καθώς και πρώτες ύλες για την κατασκευή εκρηκτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε νοικιάσει τον εν λόγω χώρο έναντι 50 ευρώ τον μήνα, δηλώνοντας το πραγματικό του ονοματεπώνυμο, αλλά χωρίς να υπογράψει μισθωτήριο.

Είχε υποστηρίξει πως είναι ιδιοκτήτητης εκδοτικού οίκου στη Θεσσαλονίκη και πως θα τον χρησιμοποιούσε για αποθήκευση βιβλίων.

Από την έως τώρα έρευνα, εντός της αποθήκης έχουν βρεθεί ίχνη μόνο του 42χρονου.

Στο σπίτι του δεύτερου άνδρα, ο οποίος συνελήφθη μαζί με την 36χρονη φίλη του, έχουν βρεθεί δύο πιστόλια.

Οι δύο άνδρες είναι παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής. Ο ένας έχει κατηγορηθεί και για εμπλοκή στην απαγωγή του βιομήχανου . Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2008 μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Και ο δεύτερος όμως έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη την Αντιτρομοκρατική για εμπλοκή σε ληστείες. Τον Σεπτέμβριο του 2010 είχε συλληφθεί μαζί με δύο ακόμη άτομα κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση