Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Παραμένει η δύναμη των τρακτέρ στις Μικροθήβες
Παραμένει η δύναμη  των τρακτέρ στις Μικροθήβες

Παραμένει η δύναμη των τρακτέρ στις Μικροθήβες

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες της Μαγνησίας, οι οποίοι παραμένουν με μεγάλη τρακτέρ στις Μικροθήβες, ενόψει της αυριανής Πανθεσσαλικής συνάντησης που θα γίνει στα Τέμπη, ενώ σήμερα συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, που κατευθυνόταν προς τις φυλακές Κασσαβέτειας, αλλά οι απαντήσεις του δεν τους ικανοποίησαν αφού ο υπουργός Παιδείας δήλωσε αναρμόδιος για τα προτα του αγροτικού κόσμου.

Σύμφωνα με τον αγρότη από το Αερινό Σωτήρη Γαλογαύρο, αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, που πήγε στις φυλακές Κασσαβέτειας, που ωστόσο δήλωσε αναρμόδιος για τα προτα των αγροτών.

Στον κόμβο Μικροθηβών, βρίσκονται 500 τρακτέρ, που έχουν σταθμεύσει στα δεξιά του δρόμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (η κίνηση των αυτοκινήτων στην ΠΑΘΕ γίνεται κανονικά), καθώς η προσέλευση αγροτών με τα μηχανήματά τους συνεχίζεται και σήμερα, ενώ υπάρχει αποφασιστικότητα να μην περάσουν οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, που θεωρούν ότι θα είναι η χαριστική βολή του κλάδου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στις Μικροθήβες Μαγνησίας, από σήμερα Παρασκευή (22-01-2016) και ώρα 13.45΄και μέχρι την απομάκρυνση των σταθμευμένων γεωργικών ελκυστήρων, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην αερογέφυρα του κόμβου Μικροθηβών Μαγνησίας (χ/θ 295+700) της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.).
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Μικροθηβών Μαγνησίας (έξοδος προς Βόλο) και μέσω της Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Μικροθηβών Μαγνησίας (είσοδος για Θεσσαλονίκη).

• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς :

Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Μικροθηβών Μαγνησίας (έξοδος για Βόλο και Φάρσαλα) και μέσω της Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Μικροθηβών Μαγνησίας (είσοδος για ).
Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.
Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Μαγνησίας: 24220 -21275, 24210-76929.

Παραμένουν στο Αερινό

Μικρή , περίπου 25τρακτέρ, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Νίκο Αγγελή, βρίσκεται και θα παραμείνει στον κόμβο Αερινού, στο συνδετήριο δρόμο με την ΠΑΘΕ.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής δήλωσε ότι αναμένονται και άλλα αγροτικά μηχανήματα που θα παραμείνουν στο σημείο, ως δεύτερο μπλόκο, για να αγωνιστούν για τα αιτήματα του κλάδου.

Συμπαρίσταται η ΑΔΕΔΥ

.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών, ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, που έχει ξεσηκώσει στο σύνολό της την Ελληνική κοινωνία. Την ώρα που οι αγρότες, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που συνθέτουν τον οικονομικοκοινωνικό ιστό της χώρας, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα για να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές που στρέφονται και ενάντια στην Ελληνική οικονομία.

Η ΑΔΕΔΥ δηλώνει την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα τους και τονίζει ότι θα είναι στο πλευρό τους για να ανατρέψουν κάθε κατάσταση που είναι σε βάρος τους «γιατί ότι εξοντώνει τους αγρότες, εξοντώνει έμμεσα και καθέναν από μας και συνολικά την πατρίδα μας, που αποστερείται κάθε παραγωγικής βάσης», ενώ ενώνει τις φωνές της με τους αγρότες και το λαό της ς για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.


Στο ίδιο έργο…θεατές

Το έργο των «κλειστών» Εθνικών Οδών το έχουμε παρακολουθήσει και στο παρελθόν και το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό για τον τουρισμό και μηδενικό για αυτούς που έκλεισαν τους δρόμους. Διανύοντας ημέρες, οι οποίες ελλοχεύουν πολύ μεγάλους κινδύνους για την περαιτέρω ελάττωση του τζίρου, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και ευρύτερα οι τουριστικοί επιχειρηματίες της περιοχής μας και όλων των χειμερινών προορισμών βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο από μια φίλη συνδικαλιστική τάξη, αυτή των αγροτών.

Δυστυχώς, συνεχίζεται η πάγια στάση των εκάστοτε κυβερνώντων να βάζουν τη μία τάξη απέναντι στην άλλη. Σαφώς και συμπαραστεκόμαστε στους αγρότες και στον αγώνα που δίνουν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ζητήματα που αφορούν όλους μας. Ωστόσο ο αποκλεισμός των εθνικών οδών πλήττει με σοβαρές συνέπειες την περιοχή μας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Καλούμε τους αγρότες να μην κλείσουν τις εθνικές οδούς, να μην αποκλείσουν την περιοχή μας, να μην στερήσουν στους πελάτες μας τις διακοπές τους. Είμαστε μαζί τους στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, αλλά όχι εις βάρος μιας άλλης ομάδας. Δεν πρέπει να «παίξουμε» το παιχνίδι των εκάστοτε κυβερνώντων.

Καλούμε τους αγρότες, οι οποίοι είναι συνεργάτες μας και προμηθευτές των προϊόντων στις επιχειρήσεις μας, να επιλέξουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας.

Εμείς οι ίδιοι οι ξενοδόχοι χρησιμοποιούμε στα πρωινά μας τα τοπικά του τόπου μας, που οι αγρότες μας τα έχουν δώσει. Οι πελάτες μας γεύονται τις τοπικές σπεσιαλιτέ με που οι αγρότες έχουν παράγει.

Είναι κρίμα να βρισκόμαστε «απέναντι», κι αυτό επειδή κάποιοι άλλοι μας το έχουν επιβάλλει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση