Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τους πρέσβεις τίμησε ο Δήμος Σκιάθου
Τους πρέσβεις τίμησε ο Δήμος Σκιάθου

Τους πρέσβεις τίμησε ο Δήμος Σκιάθου

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 και 19:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου «Μπούρτζι» πραγματοποιήθηκε η συνάντηση πρέσβεων, που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου.

Με τη διοργάνωση αυτή ο Δήμος θέλησε να τιμήσει τους πρέσβεις των χωρών, οι των οποίων επέλεξαν τη Σκιάθο ως τόπο διακοπών για το καλοκαίρι του 2021.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρέσβης της Ελβετίας, Olaf Andreas Kjelsen, ο πρέσβης του Ισραήλ,  Yosef Amrani, ο πρέσβης της Πολωνίας  Artur Lompart και η  επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ρουμανίας ,   Veronica Ciolcā.

Η συνάντηση άνοιξε με το χαιρετισμό του δημάρχου, ο οποίος καλωσόρισε τους Πρέσβεις και ανέφερε πως «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική συνάντηση. Είναι η αρχή μίας συνεργασίας του Δήμου με τις χώρες αυτές, που θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση και δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ουσίας». Κλείνοντας απευθυνόμενος στους Πρέσβεις τόνισε πως «Είναι μεγάλη και τιμή που σας έχουμε μαζί μας. Ελπίζουμε το ταξίδι σας στη Σκιάθο να μείνει μέσα στην καρδιά σας και να μας επιτρέψετε να σας προσθέσουμε άλλον έναν τίτλο αυτόν του Πρέσβη της Σκιάθου.»

Τη συνάντηση χαιρέτησε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης η υφ Τουρισμού, κα Σοφία Ζακη, η οποία ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας για τη διοργάνωση της συνάντησης των πρέσβεων στη Σκιάθο με αφορμή τη διοργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης των Ιταλών πρακτόρων της FIAVET, που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο 10-12 Ιουνίου 2021.

Η υφ τόνισε την αξία της εξωστρέφειας και της φιλοξενίας όσον αφορά το κομμάτι του τουρισμού αλλά και της υγειονομικής ασφάλειας του προορισμού. Όπως ανέφερε η Σκιάθος αποτελεί έναν δυναμικό προορισμό που κέρδισε το στοίχημα του καλοκαιριού και ανοίγει τους τουριστικούς της ορίζοντες σε διεθνείς και Ευρωπαϊκές αγορές.

Στη συνέχεια μήνυμα απηύθυναν οι πρέσβεις με τον πρέσβη του Ισραήλ να δηλώνει θαυμαστής της Σκιάθου και της ς, η οποία αποτελεί βασικό προορισμό για τους Ισραηλινούς.

Ο πρέσβης της Πολωνίας δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του νησιού τονίζοντας ότι η Σκιάθος κατάφερε φέτος εν τω μέσω μίας δύσκολης τουριστικής χρονιάς να κερδίσει το στοίχημα του τουρισμού.

Ακολούθησε ο πρέσβης της Ελβετίας υπογραμμίζοντας τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών με τη Σκιάθο να ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο του χαρακτήρα της.

Τέλος, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ρουμανίας αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία της Ρουμανίας με την και την κατ' εξοχήν επιλογή της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό. Η συνάντηση έκλεισε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων και την ανανέωση της επόμενης συνάντησης στις 20 -22 Μαΐου 2022 στη Σκιάθο.

Η Δημοτική Αρχή είχε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας των Πρέσβεων, στο διάστημα των τριών ημερών παραμονής τους, από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, για να γνωρίσουν τη Σκιαθίτικη φιλοξενία, την ιστορία, τα τοπικά προϊόντα, και την μοναδική φύση της Σκιάθου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην μονή Ευαγγελισμού, στο οινοποιείο Παρίσση, στο Σπίτι- Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο Σκιαθίτικο Σπίτι καθώς και τον γύρο του νησιού. Οι Πρέσβεις εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές της Σκιάθου, την οποία επισκέφθηκαν για πρώτη φορά, και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ιστορία και την πολιτιστική παράδοση του τόπου.

Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά όσους βοήθησαν στην υλο του προγράμματος φιλοξενίας. Την αεροπορική εταιρεία Sky Express, το «Skiathos Palace», το εστιατόριο «Μπούρτζι», το τουριστικό γραφείο Dolphin of Skiathos, το κατάστημα «Λάλαρος» ,την μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το «Σκιαθίτικο Σπίτι», το οινοποιείο «Παρίσση», το εργαστήρι παραδοσιακών γλυκών «Το άνθος του γιαλού», το καΐκι «Καλυψώ» και την Χαρά Πασχάλη.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση