Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τους πρέσβεις τίμησε ο Δήμος Σκιάθου
Τους πρέσβεις τίμησε ο Δήμος Σκιάθου

Τους πρέσβεις τίμησε ο Δήμος Σκιάθου

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου «Μπούρτζι» πραγματοποιήθηκε η συνάντηση πρέσβεων, που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου.

Με τη διοργάνωση αυτή ο Δήμος θέλησε να τιμήσει τους των χωρών, οι πολίτες των οποίων επέλεξαν τη Σκιάθο ως τόπο διακοπών για το καλοκαίρι του 2021.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρέσβης της Ελβετίας, Olaf Andreas Kjelsen, ο πρέσβης του Ισραήλ,  Yosef Amrani, ο πρέσβης της Πολωνίας  Artur Lompart και η  επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ρουμανίας ,   Veronica Ciolcā.

Η συνάντηση άνοιξε με το χαιρετισμό του δημάρχου, ο οποίος καλωσόρισε τους και ανέφερε πως «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική συνάντηση. Είναι η αρχή μίας συνεργασίας του Δήμου με τις χώρες αυτές, που θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση και δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ουσίας». Κλείνοντας απευθυνόμενος στους Πρέσβεις τόνισε πως «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που σας έχουμε μαζί μας. Ελπίζουμε το ταξίδι σας στη Σκιάθο να μείνει μέσα στην καρδιά σας και να μας επιτρέψετε να σας προσθέσουμε άλλον έναν τίτλο αυτόν του Πρέσβη της Σκιάθου.»

Τη συνάντηση χαιρέτησε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης η υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας για τη διοργάνωση της συνάντησης των πρέσβεων στη Σκιάθο με αφορμή τη διοργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης των Ιταλών πρακτόρων της FIAVET, που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο 10-12 Ιουνίου 2021.

Η υφυπουργός τόνισε την αξία της εξωστρέφειας και της φιλοξενίας όσον αφορά το κομμάτι του τουρισμού αλλά και της υγειονομικής ασφάλειας του προορισμού. Όπως ανέφερε η Σκιάθος αποτελεί έναν δυναμικό προορισμό που κέρδισε το στοίχημα του καλοκαιριού και ανοίγει τους τουριστικούς της ορίζοντες σε διεθνείς και Ευρωπαϊκές αγορές.

Στη συνέχεια μήνυμα απηύθυναν οι πρέσβεις με τον πρέσβη του Ισραήλ να δηλώνει θαυμαστής της Σκιάθου και της Ελλάδας, η οποία αποτελεί βασικό προορισμό για τους Ισραηλινούς.

Ο πρέσβης της Πολωνίας δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του νησιού τονίζοντας ότι η Σκιάθος κατάφερε φέτος εν τω μέσω μίας δύσκολης τουριστικής χρονιάς να κερδίσει το στοίχημα του τουρισμού.

Ακολούθησε ο πρέσβης της Ελβετίας υπογραμμίζοντας τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών με τη Σκιάθο να ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο του χαρακτήρα της.

Τέλος, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ρουμανίας αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία της Ρουμανίας με την Ελλάδα και την κατ’ εξοχήν επιλογή της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό. Η συνάντηση έκλεισε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων και την ανανέωση της επόμενης συνάντησης στις 20 -22 Μαΐου 2022 στη Σκιάθο.

Η Δημοτική Αρχή είχε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας των Πρέσβεων, στο διάστημα των τριών ημερών παραμονής τους, από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, για να γνωρίσουν τη Σκιαθίτικη φιλοξενία, την ιστορία, τα τοπικά προϊόντα, και την μοναδική της Σκιάθου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην μονή Ευαγγελισμού, στο οινοποιείο Παρίσση, στο Σπίτι- του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο Σκιαθίτικο Σπίτι καθώς και τον γύρο του νησιού. Οι Πρέσβεις εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές της Σκιάθου, την οποία επισκέφθηκαν για πρώτη φορά, και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ιστορία και την πολιτιστική παράδοση του τόπου.

Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας. Την αεροπορική εταιρεία Sky Express, το ξενοδοχείο «Skiathos Palace», το εστιατόριο «Μπούρτζι», το τουριστικό γραφείο Dolphin of Skiathos, το κατάστημα «Λάλαρος» ,την μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το «Σκιαθίτικο Σπίτι», το οινοποιείο «Παρίσση», το εργαστήρι παραδοσιακών γλυκών «Το άνθος του γιαλού», το καΐκι «Καλυψώ» και την Χαρά Πασχάλη.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση