Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τους παρέσυρε στη Σκιάθο με το αμάξι του και τους εγκατέλειψε χτυπημένους
Τους παρέσυρε στη Σκιάθο με το αμάξι του και τους εγκατέλειψε χτυπημένους

Τους παρέσυρε στη Σκιάθο με το αμάξι του και τους εγκατέλειψε χτυπημένους

O φόβος έκανε έναν 30χρονο Έλληνα από περιοχή των Ιωαννίνων να εγκαταλείψει ένα ζευγάρι Δανών τους οποίους παρέσυρε με το που οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης στο δρόμο από τις Κουκουναριές για τη Χώρα της Σκιάθου, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει και να τους παρατήσει στο σημείο του ατυχήματος, χτυπημέ.

Ο άνδρας που κάθισε την Παρασκευή στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενος για απλή σωματική , οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και εγκατάλειψη θυμάτων τροχαίου, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε, όπως και πρωτόδικα, σε συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή.

Το τροχαίο συνέβη στις 9 το βράδυ της 20ης Αυγούστου του 2012 στη Σκιάθο, όταν ο νεαρός από τα Ιωάννινα που έκανε τις διακοπές του στο νησί, κινούνταν με το του στον δρόμο από τις Κουκουναριές προς τη Χώρα, δεν είδε ένα ζευγάρι Δανών τουριστών που κινούνταν με πεζοί, και έτσι τους παρέσυρε και τους εγκατέλειψε στο χτυπημέ, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας το περιστατικό.

Εκεί υποβλήθηκε σε αλκο όπου διαπιστώθηκε πως είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα οινοπνεύματος.

Ο 61χρονος Δανός υπέστη εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια από το σύρσιμο στην άσφαλτο, και η 52χρονη σύντροφος του χτύπησε στο κεφάλι και στον ώμο.

Αρχικά μεταφέρθηκαν στο και κατόπιν στο Νοσοκομείο του Βόλου, με την να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου για λίγες ημέρες.

Ο δράστης απολογούμενος στο Δικαστήριο παραδέχθηκε πως χτύπησε και εγκατέλειψε το ζευγάρι, αλλά όπως είπε δεν τους είδε, αφού έγιναν όλα πολύ γρήγορα και προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν τους βοήθησε μετά το τροχαίο, απέδωσε τη πράξη του στο φόβο που ένιωσε.

Παράλληλα ανέφερε πως κατευθείαν πήγε στην αστυνομία λέγοντας τους πως ενεπλάκη σε ατύχημα, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει τους δικαστές οι οποίοι διατήρησαν το ύψος της πρωτόδικης ποινής που του είχε επιβληθεί και σε δεύτερο βαθμό.

Σημειώνεται ότι κανείς από τους δύο δεν θέλησε να κινηθεί νομικά κατά του 30χρονου δράστη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση