Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τουρκική «φιέστα» στα Βαρώσια
Τουρκική «φιέστα» στα Βαρώσια

Τουρκική «φιέστα» στα Βαρώσια

Άνοιξε το μεσημέρι το σημείο διέλευσης μέσω της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου προς την των Βαρωσίων.

Στο σημείο βρέθηκε τελικά και ο «πρωθυπουργός» Τατάρ και υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκοκυπριακής Δεξιάς.

Ακόμη, στην περιοχή έσπευσαν τ/κ κτηματομεσίτες, οι οποίοι έθεσαν υπό το μικροσκόπιο τους την περιοχή.

Την παραπάνω πληροφορία μετέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, η «Κίμπρις Ποστασί». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα οι τ/κ κτηματομεσίτες επισκέφθηκαν το Βαρώσι «με σκοπό την εξερεύνηση της περιοχής και ανέλυσαν την στρατηγική που θα ακολουθήσουν στην συνέχεια».

Κατά το άνοιγμα, ανδρες με πολιτικά που βρίσκονταν μπροστά από τη σιδερένια πύλη αφαίρεσαν τα πρόχειρα κιγκλιδώματα και είπαν στον κόσμο, ο οποίος βρισκόταν εκεί, ότι μπορούσε να περάσει.

Φωτ. Α.Ρ.

Δεν ζητήθηκαν έγγραφα ή επίδειξη ταυτοτήτων και ο κόσμος άρχισε να προχωρά από τον συγκεκριμένο δρόμο προς την .

Φωτ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ
Φωτ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η για το μερικό άνοιγμα της παραλιακής ζώνης του Βαρωσιού θα λάμε χώρα στις 11.00, ωστόσο μεταφέρθηκε η ώρα έναρξης της σχετικής εκδήλωσης στις 16.00. Αργότερα δε, το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους απαγόρευσε την εν λόγω .

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την απαγόρευση οποιασδήποτε τελετής ή δηλώσεων και την άμεση τηλεοπτική μετάδοση αυτής από την περιοχή των Βαρωσίων ή στα περίχωρα, ενημερώνοντας σχετικά την «γενική διεύθυνση αστυνομίας» και τον «δήμο» Αμμοχώστου. Στη σχετική της απόφασης σημειώνεται ότι λήφθηκε ομόφωνα και κατόπιν παραπόνου που κατέθεσε ενώπιον του «συμβουλίου» ο δικηγόρος, Αλί Τουντστασλί, συντονιστής της προεκς εκστρατείας του Σερντάρ Ντενκτάς.

Ωστόσο, παρότι δεν έγιναν ομιλίες, η παρουσία του Τατάρ συνοδεύτηκε από βίντεο, ενώ τον ίδιο ακολουθούσαν άτομα με σημαίες του ψευδοκράτους.

Φωτ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Από το πρωί, στην περιοχή συνεχίζονταν οι εντατικές προετοιμασίες και των συνεργείων του λεγόμενου δήμου της Αμμοχώστου.

Φωτ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Μέχρι στιγμής έχει ανανεωθεί το οδόστρωμα και έχουν απομακρυνθεί μπάζα από τα σημεία των Βαρωσίων, όπου θα αποκτήσει πρόσβαση το κοινό.

Φωτ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ανοίγει τμήμα της παραλίας στο Βαρώσι, όπως εξαγγέλθηκε προχθές σε διάσκεψη Τύπου στην Άγκυρα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ.

Τις εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς καταδίκασαν ξένες κυβερνήσεις και αξιωματούχοι, ενώ το ζήτημα θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για το θέμα.

Ο Τατάρ ζητά πρόωρες «εκλογές»

Τη στιγμή που συνεχίζονταν οι προετοιμασίες στα Βαρώσια, ο κ. Τατάρ παραχώρησε συνέντευξη στην «Haber Kıbrıs», επαναλαμβάνοντας σε γενικές γραμμές τις γνωστές θέσεις του για σειρά ζητημάτων. Ο κ. Τατάρ, επίσης, εξέφρασε την απογοήτευση του για την του Κουντρέτ Όζερσαϊ και του κόμματος του από την «κυβέρνηση». Παράλληλα, ο «Πρωθυπουργός» ανακοίνωσε ότι το Κόμμα ς Ενότητας υποστηρίζει την ιδέα των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση