Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του Λιμενικού στα ανοιχτά της Κω
Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του Λιμενικού στα ανοιχτά της Κω

Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του Λιμενικού στα ανοιχτά της Κω

Σκοπούμενη τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στα ανοιχτά της .

Όπως αναφέρει σχετική του Λιμενικού Σώματος στις 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. , εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Στο βίντεο που ανέβασε στο Twitter η ανταποκρίτρια της Bild στην Ελλάδα ακούγονται οι Έλληνες που βρίσκονται πάνω στο σκάφος να λένε «μας χτύπησε στο πίσω μέρος μας έσπασε τα ρέλια».

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του λιμενικού σώματος στη Λέσβο.

Απίστευτη πρόκληση Ερντογάν: Παρομοίασε με ναζί τους Έλληνες

Σε νέα πρόκληση προχώρησε σήμερα το πρωί ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του , ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε εικόνες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα παρόμοιες με αυτές που είχαν δημοσιευτεί τις προηγούμενες ημέρες σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης και είπε: «Βλέπουμε ότι αυτά που έκαναν οι Ελληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι ναζί, δεν έχουν καμία διαφορά».

Επίσης, ενώ μέχρι σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών μιλούσε για 150.000 πρόσφυγες που πέρασαν στην Ελλάδα ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τον όρο «συνωστίστηκαν» στα σύνορα.

: Περιορισμένες οι προσπάθειες ς των συνόρων από το βράδυ του Σαββάτου

Περιορισμένες είναι οι απόπειρες ς της συνοριογραμμής σε όλο το μήκος του νομού από τους συγκεντρωμένους επί του τουρκικού εδάφους μετανάστες, οι οποίες αποτρέπονται από τις ισχυρές δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων δυνάμεων που παραμένουν σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και απουσία επεισοδίων στο τελωνείο των Καστανεών. Αυτή είναι η που παρουσιάζει ο , από το βράδυ του Σαββάτου, σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των συνόρων της χώρας.

Εκείνο που διαφοροποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η σταδιακή ενίσχυση, στο πέρασμα των ημερών της στρατιωτικής παρουσίας στην τουρκική πλευρά, η οποία είναι αντιληπτή δια γυμνού οφθαλμού, δεδομένης της εγγύτητας των χερσαίων συνόρων, ειδικά στα σημεία όπου ο ποταμός Έβρος δεν λειτουργεί ως φυσικό όριο, όπως η περιοχή του Πετάλου Φερών.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση