Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένταση στον Έβρο με μολότοφ και δακρυγόνα
Ένταση στον Έβρο με μολότοφ και δακρυγόνα

Ένταση στον Έβρο με μολότοφ και δακρυγόνα

έος κύκλος επεισοδίων στον Έβρο μετά από ένα 48ωρο με σχετική ηρεμία, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν για διαβουλεύσεις στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετανάστες και πρόσφυγες πέταξαν μολότοφ προς στις ελληνικές δυνάμεις.

Παράλληλα άναψαν φωτιές και έριχναν καπνογόνα και δακρυγόνα ενώ κάποιοι προσπάθησαν να τρυπήσουν το φράχτη με κόπτες και άλλα εργαλεία.

Άμεση ήταν η επέμβαση των ελληνικών αρχών που προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη χημικών για να τους απωθήσουν ενώ οι αύρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν συνεχώς ρίψεις νερού.

Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τον βόρειο Έβρο

Υπερπτήση ακόμη και πάνω από τον βόρειο Έβρο πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά, δείχνοντας τις προθέσεις της Άγκυρας να κλιμακώσει την .

Όπως έγινε γνωστό από το , ζεύγος τουρκικών F-16  που εισήλθε στο FIR  Αθηνών χωρίς να καταθέσει πτήσης, πέταξε πάνω από τον Βόρειο Έβρο σε ύψος από 10.000 έως και 500 ποδών, στις 14:50 μ.μ.

Μισή ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 15:27 μ.μ. ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει στο FIR  Αθηνών χωρίς να καταθέσει πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από τους Καλόγερους – βορειοανατολικά της Άνδρου- σε ύψος 26.000 ποδών.

Η υπερπτήση συνιστά ένα ακόμη επεισόδιο στην κατακόρυφη αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στα και τον Έβρο.

Το περιστατικό κατεγράφη σε βίντεο στο χωριό Πύθειο στον Εβρο.

Χθες τα ξημερώματα, άνδρες των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων πυροβόλησαν πάνω από τζιπ των Ενόπλων Δυνάμεων που βρισκόταν σταθμευμένο στην ελληνική πλευρά των συνόρων στον βόρειο Έβρο.

Δεν πρόκειται μάλιστα για το πρώτο περιστατικό κατά το οποίο στελέχη των τουρκικών δυνάμεων βάλλουν με πυρά κατά Ελλήνων στρατιωτικών. Πριν από λίγα 24ωρα, πυρά δέχθηκε και ελληνική περίπολος που έκανε νυχτερινή επιτήρηση σε σημεία του ποταμού.

Οι άνδρες και γυναίκες των Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (Polis Özel Harekât) περιπολούν μέσα στον ποταμό Έβρο πάνω σε ελαστικές λέμβους πάνοπλοι, προστατεύοντας τις εργασίες που γίνονται από την τουρκική πλευρά, ενώ την ίδια στιγμή σημαδεύουν προς την ελληνική πλευρά.

Τουρκικά πυρά στον Εβρο πάνω από ελληνικό τζιπ

Σε κατακόρυφη αύξηση της επιθετικότητας στα και τον Έβρο προχωρούν τις τελευταίες ώρες οι τουρκικές δυνάμεις Ασφαλείας.

Η «Κ» αποκαλύπτει ότι χθες τα ξημερώματα, άνδρες των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων πυροβόλησαν πάνω από τζιπ των Ενόπλων Δυνάμεων που βρισκόταν σταθμευμένο στην ελληνική πλευρά των συνόρων στον βόρειο Έβρο.

Δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό κατά το οποίο στελέχη των τουρκικών δυνάμεων βάλλουν με πυρά κατά Ελλήνων στρατιωτικών. Πριν λίγα 24ωρα, πυρά δέχθηκε και ελληνική περίπολος που έκανε νυχτερινή επιτήρηση σε σημεία του ποταμού. Οι άνδρες και γυναίκες των Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (Polis Özel Harekât) περιπολούν μέσα στον ποταμό Έβρο πάνω σε ελαστικές λέμβους πάνοπλοι, προστατεύοντας τις εργασίες που γίνονται από την τουρκική πλευρά, ενώ την ίδια στιγμή σημαδεύουν προς την ελληνική πλευρά. Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στην θάλασσα είναι εξίσου επικίνδυνη καθώς, με τις ευλογίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τουρκική ακταιοφυλακίδα εμβόλισε του Λιμενικού Σώματος. Σχετικές κινήσεις έγιναν και τις προηγούμενες ημέρες στη θάλασσα, με το σοβαρό να αποφεύγεται μόλις και μετά ς. Σε γενικές γραμμές οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και Σώματα Ασφαλείας στις συνοριακές περιοχές, βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και επαγγελματισμό τις ολοένα και πιο ακραίες τουρκικές προκλήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση