Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τουρκία: Στους 29 οι νεκροί – Μάχη με τον χρόνο για τουλάχιστον 20 αγνοούμενους
Τουρκία: Στους 29 οι νεκροί – Μάχη με τον χρόνο για τουλάχιστον 20 αγνοούμενους

Τουρκία: Στους 29 οι νεκροί – Μάχη με τον χρόνο για τουλάχιστον 20 αγνοούμενους

Σε τουλάχιστον 29 υπολογίζετι ο ριθμός των νεκρών από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,8 βαθμών που συγκλόνισε το βράδυ της Παρασκευής την Ελαζίγ, της ανατολικής ς και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς τουλάχιστον 20 άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα χαλάσματα.

Επίσης, από τα 128 άτομα που νοσηλεύονται, τα 34 έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο πρόεδρος της ς Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε το πρόγραμμά του, βάσει του οποίου επρόκειτο να παραστεί στην 33η γενική συνέλευση του Συμβουλίου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) στην νσταντινούπολη και μετέβη σήμερα στην σεισμόπληκτη επαρχία.

Τις τελευταίες ώρες, διασώθηκαν τουλάχιστον σαράντα άνθρωποι από τα χαλάσματα σπιτιών και κτιρίων που έχουν καταρρεύσει. – ανάμεσά τους και μία γυναίκα που έμεινε παγιδευμένη για 17 ώρες.

Ωστόσο, οι ομάδες διάσωσης αναζητούν τουλάχιστον 20 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων.

Κάθε που περνά είναι κρίσιμη ενώ οι συνεχείς ισχυροί μετασεισμοί που σημειώνονται δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο των διασωστών. Η τελευταία σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετα τις έξι το απόγευμα.

tourkiaseismos5

Εικόνες από δείχνουν το μέγεθος των καταστροφών που άφησε πίσω του ο φονικός . Λίγο αργότερα φαίνονται διασώστες που βγάζουν από τα ερείπια μια γυναίκα.

https://youtu.be/HWQOoT7F1Go

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση