Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τουλάχιστον 5.300 πινακίδες κυκλοφορίας κατατέθηκαν στη Μαγνησία
Τουλάχιστον 5.300 πινακίδες κυκλοφορίας κατατέθηκαν στη Μαγνησία

Τουλάχιστον 5.300 πινακίδες κυκλοφορίας κατατέθηκαν στη Μαγνησία

Ελφρά υξημένος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των πινακίδων κυκλοφορίας που κατατέθηκαν μέχρι χθες στη ΔΟΥ και Νέας Ιωνίας, προκειμένου οι φορολογούμενοι του νομού να αποφύγουν την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες στις εφορίες κατατέθηκαν περίπου 5.300 πινακίδες, εκ των οποίων κοντά στις 3.700 στη Νέα Ιωνία και 1.600 στο Βόλο.

Στην εφορία της Νέας Ιωνίας οι μισές πινακίδες αφορούν τα των Βορείων Σποράδων, όπου δραστηριοποιούνται εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων που αυτή την περίοδο δεν λειτουργούν.

Παράλληλα ο αριθμός των πινακίδων που κατατέθηκαν έφτασε περίπου τις 3.700, αριθμός που κινήθηκε σχεδόν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, ενώ στην εφορία του καταγράφηκε μια μικρή αύξηση, καθώς το 2017 είχαν παραδοθεί περίπου 1.500.

Χθες από νωρίς το πρωί στην είχαν σχηματισθεί ουρές από φορολογούμε που περιμέναν τη σειρά τους στο τμήμα αυτοκινήτων, για να υποβάλλουν τη δήλωση ακινησίας και στη συνέχεια να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που κρατούσαν στα χέρια τους την πινακίδα τόσο του αυτοκινήτου τους, όσο και του δικύκλου, για να γλιτώσουν την διπλή επιβάρυνση των τελών κυκλοφορίας.

Μάλιστα οι υπάλληλοι του τμήματος είχαν μοιράσει και χαρτάκια, όπως στις τράπεζες, για να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις για τη θέση στην ουρά.

Την προσεχή Δευτέρα παραμονή Πρωτοχρονιάς, όσοι φορολογούμενοι σκοπεύουν να μεταβούν στην εφορία του Βόλου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέχρι τις 11:45, αφού μετά το τμήμα θα κλείσει λόγω ημιαργίας…

Σημειώνεται πως η κατάθεση των πινακίδων δεν συνιστά οριστική του αυτοκινήτου, αλλά απλή ακινησία και σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου.

Για αυτό το διάστημα το ΙΧ δεν μπορεί να κινηθεί και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας για αυτό.

Οι φορολογούμενοι που σχεδιάζουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αυτοκινήτου, τις πινακίδες, μια φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ, και απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

Επίσης υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο, αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση