Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τους πεσόντες του έπους του ’40 τίμησαν μαθητές και πρόσκοποι
Τους πεσόντες του  έπους του ’40 τίμησαν μαθητές και πρόσκοποι

Τους πεσόντες του έπους του ’40 τίμησαν μαθητές και πρόσκοποι

Στεφάνια κατέθε το πρωί μαθητές και πρόσκοποι για την 28η Οκτωβρίου στο ο, στην του , ενώ άγνωστο παραμένει ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην αυριανή παρέλαση.Ωστόσο παρών θα είναι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αύριο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη παρέλαση στην οποία θα συμμετέχουν 20 σχολεία από την Πρωτοβάθμια, 19 από την Δευτεροβάθμια, 22 Πολιτιστικοί Σύλλογοι, έξι Ελληνικού Οδηγισμού και πέντε προσκόπων.

Ο θεματικός Μαγνησίας Αργ. Κοπάνας είπε πως η μαθητιώσα νεολαία τιμά την μνήμη των ηωικών Ελλήνων που αντιστάθηκαν στον φασισμό και πρόσθεσε: ” Το έπος του '40 αποτελεί έναν φωτεινό φάρο που οδηγεί σε μία Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, της ευημερίας και της προόδου. Αυτή η Ελλάδα αξίζει στους νέους και γι αυτήν την Ελλάδα οφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι».

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι αύριο δεν θα τοποθετηθούν κάγκελα, ούτε εξέδρα, παρά μόνο μία εξέδρα για τους αναπήρους πολέμου, ενώ ερωτηθείς για το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση είπε πως δεν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος κυβέρνησης που να μας έχει γνωστοποιηθεί και σημείωσε: “νομίζω ότι δε θα συνεχιστεί αυτό το παράδοξο που βλέπουμε στους τελευταίους εορτασμούς των επετείων να μην υπάρχει εκπρόσωπος κυβέρνησης στη Μαγνησία και δεν μπορεί η Μαγνησία να παραμελείται ακόμη και σε τέτοια θέματα».

Η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Θεοδώρα Μητσιάνη δήλωσε: «το παρελθόν προσδιορίζει το παρόν και κατευθύνει το μέλλον. Είμαστε εδώ μαζί με τους μαθητές για να αποδώσουμε φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τα υπέρτατα αγαθά της ς και της ελευθερίας, αγαθά που αποτελούν συνεχώς ένα ζητούμενο παγκοσμίως κι αποκτούνται με αγώνα και κόπο.

Δίνουμε αυτό το μήνυμα στους μαθητές θέλοντας να τους πούμε ότι τίποτα δεν χαρίζονται όλα κατακτώνται αι με την συναδέλφωση των λαών μπορούμε να πάμε μπροστά».

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Δοδοντσάκης είπε: «ο ελληνικός λαός γιορτάζει το μεγάλο ΟΧΙ δεν ειπώθηκε απλά αλλά εμπράκτως διατρανώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο και με την . Κάθε φορά που ο ελληνικός λαός αισθάνεται ότι πλήττεται η εθνική του ανεξαρτησία λέει ΟΧΙ.

Είναι λοιπόν στο χέρι των ηγετών του να ανταποκρίνονται στις περιστάσεις και να ακούν τα ΟΧΙ του ελληνικού λαού όταν εκείνος τα διατυμπανίζει αντιλαμβανόμενος ότι πλήττεται η εθνική του ανεξαρτησία από οποιονδήποτε επίδοξο δυνάστη.»

Τέλος η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού, ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας μνήμης και τιμής. «Πριν από 75 χρόνια η χώρα βροντοφώναξε το ΟΧΙ επέλεξε το δρόμο της ελευθερίας της αγωνιστικότητας παρά το δρόμο της προδοσίας και της υποχώρησης. Οι μαθητές είναι το μέλλον της Ελλάδας κι αντλώντας δύναμη από τους του 40 υπόσχονται ένα καλύτερο αύριο» τόνισε η αντιδήμαρχος.

κατάθεση στεφάνων

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση