Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τουλάχιστον 28 νεκροί από ισχυρή έκρηξη στην Αγκυρα
Τουλάχιστον 28 νεκροί από ισχυρή έκρηξη στην Αγκυρα

Τουλάχιστον 28 νεκροί από ισχυρή έκρηξη στην Αγκυρα

Ισχυρή σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην Αγκυρα, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για τουλάχιστον 28 νεκρούς και 61 .

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας ανέφερε ότι «δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την », επισημαίνοντας ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας προκάλεσαν ελεγχόμενη ύποπτου πακέτου αμέσως μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο». Εξάλλου, πρόσθεσε ότι «είναι ξεκάθαρο πως η ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη».

Η ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο καιι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στρατιωτικά καταλύματα και σε όχι μεγάλη απόσταση από τη της χώρας, κυβερνητικά κτίρια και τα κεντρικά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη έγινε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα φορτηγό στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμη επίσημα διευκρινιστεί, ωστόσο ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος ΑΚP, με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για «τρομοκρατική πράξη». Το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε πολυσύχναστο σημείο δείχνει για άλλη μια φορά την προδοσία που εμπεριέχει η τρομοκρατία», επισήμανε. Ο πρωθυπουργός Αχμέτ ταβούτογλου ακύρωσε την, προγραμματισμένη για αργότερα σήμερα, αναχώρισή του για τις Βρυξέλλες, ενώ και ο Ρετζέπ ανέβαλε το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε σε δηλώσεις του πως καταδικάζει τους της τρομοκρατικής ενέργειας και τους ηθικούς αυτουργούς της, ενώ ο υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε πως «πρόκειται για ενέργεια τρομοκρατικής οργάνωσης».

Σημειώνεται ότι το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε ήδη απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για την επίθεση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση