Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τουλάχιστον 18 τραυματίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου
Τουλάχιστον 18 τραυματίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου

Τουλάχιστον 18 τραυματίες από το τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε στο μετρό του Λονδίνου και συγκεκριμένα στον σταθμό Parsons Green, το πρωί της Παρασκευής και ενώ αυτό ήταν ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο.

Ολοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, οι περισσότεροι από αυτούς με επιφανειακά .

Λίγη ώρα αργότερα, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα ενώ η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα ανακοίνωσε πως θα προεδρεύσει ς της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένα λευκό δοχείο, φωτογραφία του οποίου κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί περιγράφουν σαν «κουβά με μαγιονέζα», εξερράγη μέσα στο , και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις .

Ανώνυμες πηγές τις οποίες επικαλείται το Sky News, αναφέρουν πως η συσκευή που εντόπισαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εντός του δοχείου δεν εξερράγη πλήρως, καθώς επρόκειτο πιθανότατα για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που λειτουργούσε με χρονοδιακόπτη.

Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εξέλθουν από το μετρο ενώ δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να πατήσουν πάνω σε άτομα πεσμένα στο πάτωμα για να σωθούν.

Ακόμη, αρκετοί από τους επιβάτες υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο.

Η έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από Parsons Green και περιπολικά βρίσκονται σε όλους τους δρόμους που περιβάλλουν τον σταθμό.

Ανδρες της MI5, της υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με το Reuters, συνδράμουν στο έργο της Αντιτρομοκρατικής.

Επίσης, ασθενοφόρα αλλά και ομάδες αντιμετώπισης επικίνδυνων περιστατικών έχουν σταλεί στο σημείο ενώ όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου «προτεραιότητα είναι να γίνει εκτίμηση της σοβαρότητας και της ς των τραυμάτων που έχουν υποστεί οι επιβάτες».

Τα δρομολόγια μεταξύ των σταθμών Edgware Road και Wimbledon έχουν διακοπεί.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως η Τερέζα ενημερώνεται συνέχεια για το περιστατικό.

Λίγο αργότερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι εξέφρασε μέσω Twitter τη συμπαράστασή στους τραυματίες και στα συνεργεία διάσωσης που επιχειρούν στο σημείο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με απανωτά tweets, άδραξε την ευκαιρία να κριτικάρει την Scotland Yard και να προωθήσει την πολιτική του φιλοδοξία για αυστηρο και διεύρυνση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης προς τις ΗΠΑ.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση