Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τοποθετήθηκαν 10 συστήματα υπόγειων κάδων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Τοποθετήθηκαν 10 συστήματα υπόγειων κάδων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Τοποθετήθηκαν 10 συστήματα υπόγειων κάδων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Μια ακόμη παρέμβαση για την αναβάθμισης του αστικού φυσικού περιβάλλοντος υλοποίησε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου με την ανάπτυξη δικτύου υπογειοποιημένων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων.

Αξιοποιώντας και διεκδικώντας πιστώσεις για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων, ο Δήμος προχώρησε στην προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού – δέκα συστημάτων, τα οποία εγκαταστάθηκαν με συγκεκριμένα κριτήρια χωροθέτησης όπως η ανάγκη αναβάθμισης του κοινόχρηστου χώρου, η κάλυψη των αναγκών του οικισμού κ.ά.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από Πρόγραμμα Χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου ύψους €159.424,69 κατά ποσοστό 70% με ένταξη στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ»  και το υπολειπόμενο ποσοστό 30% του προϋπολογισμού της προμήθειας ύψους €68.324,87 από ιδίους πόρους του Δήμου.

Αναφερόμενος στη νέα παρέμβαση για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση των υπηρεσιών με σύγχρονο εξοπλισμό προς τους δημότες και τους επισκέπτες, ο Δήμαρχος  Παν. επισημαίνει: «Μετά από , καταλήξαμε στην ανάπτυξη δικτύου υπογειoποίησης κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, ανθεκτικής κατασκευής ώστε να διασφαλίζεται η μακρόχρονη χρήση του χωρίς προβλήματα και με σύγχρονο σχεδιασμό του υπέργειου τμήματος, ώστε να προσφέρει αρχιτεκτονική εναρμόνιση με τον περιβάλλοντα χώρο του σημείου εγκατάστασης.

Με το νέο σύστημα, αποκλείεται η διασπορά απορριμμάτων τα οποία σήμερα εναποθέτουν δίπλα σε υπέργειους κάδους ή και μέσα σε αυτούς χωρίς να διασφαλίζουν το κλείσιμο των κάδων, η επαφή με τα ανθρώπων και ζώων, η , η κοινή θέα απορριμμάτων, η διαφυγή υγρών υπολειμμάτων απορριμμάτων, οι ζημιές σε κάδους κ.ά.

Παράλληλα αυξάνεται η αποθηκευτική ικανότητα και μειώνεται η συχνή από τα υφιστάμενα, συμβατά/συνεργαζόμενα με το νέο σύστημα, απορριμματοφόρα οχήματά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και το κόστος ς (καύσιμα, προσωπικό, καυσαέρια κ.ά.).

Ομορφότεροι κοινόχρηστοι για όλους, φιλικοί στο περιβάλλον για όλους τους δημότες μας, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες μας. Καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους», κατέληξε ο κ. .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση