Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τοποθετήθηκαν 10 συστήματα υπόγειων κάδων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Τοποθετήθηκαν 10 συστήματα υπόγειων κάδων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Τοποθετήθηκαν 10 συστήματα υπόγειων κάδων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Μια ακόμη παρέμβαση για την αναβάθμισης του αστικού φυσικού περιβάλλοντος υλοποίησε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου με την ανάπτυξη δικτύου υπογειοποιημένων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων.

Αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία και διεκδικώντας πιστώσεις για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων, ο Δήμος προχώρησε στην προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού – δέκα συστημάτων, τα οποία εγκαταστάθηκαν με συγκεκριμένα κριτήρια χωροθέτησης όπως η ανάγκη αναβάθμισης του κοινόχρηστου χώρου, η κάλυψη των αναγκών του οικισμού κ.ά.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από Πρόγραμμα Χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου ύψους €159.424,69 κατά ποσοστό 70% με ένταξη στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ»  και το υπολειπόμενο ποσοστό 30% του προϋπολογισμού της προμήθειας ύψους €68.324,87 από ιδίους πόρους του Δήμου.

Αναφερόμενος στη νέα παρέμβαση για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση των υπηρεσιών με σύγχρονο εξοπλισμό προς τους δημότες και τους επισκέπτες, ο Δήμαρχος  Παν. Κουτσάφτης επισημαίνει: «Μετά από έρευνα, καταλήξαμε στην ανάπτυξη δικτύου υπογειoποίησης κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, ανθεκτικής κατασκευής ώστε να διασφαλίζεται η μακρόχρονη χρήση του χωρίς προβλήματα και με σύγχρονο σχεδιασμό του υπέργειου τμήματος, ώστε να προσφέρει αρχιτεκτονική εναρμόνιση με τον περιβάλλοντα χώρο του σημείου εγκατάστασης.

Με το νέο σύστημα, αποκλείεται η διασπορά απορριμμάτων τα οποία σήμερα εναποθέτουν πολίτες δίπλα σε υπέργειους κάδους ή και μέσα σε αυτούς χωρίς να διασφαλίζουν το κλείσιμο των κάδων, η επαφή με τα απορρίμματα ανθρώπων και ζώων, η δυσοσμία, η κοινή θέα απορριμμάτων, η διαφυγή υγρών υπολειμμάτων απορριμμάτων, οι ζημιές σε κάδους κ.ά.

Παράλληλα αυξάνεται η αποθηκευτική ικανότητα και μειώνεται η συχνή αποκομιδή από τα υφιστάμενα, συμβατά/συνεργαζόμενα με το νέο σύστημα, απορριμματοφόρα οχήματά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και το κόστος αποκομιδής (καύσιμα, προσωπικό, καυσαέρια κ.ά.).

Ομορφότεροι κοινόχρηστοι χώροι για όλους, φιλικοί στο περιβάλλον για όλους τους δημότες μας, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες μας. Καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους», ο κ. Κουτσάφτης.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση