Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τον ζήλο και το θάρρος δύο Boλιωτών πυροσβεστών τίμησε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος
Τον ζήλο και το θάρρος δύο Boλιωτών πυροσβεστών τίμησε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Τον ζήλο και το θάρρος δύο Boλιωτών πυροσβεστών τίμησε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Τον ζήλο και το θάρρος των δύο πυροσβεστών Νεκτάριου Κιμανετζή και Στέργιου Παπαζήση, που το βράδυ της Παρασκευής βούτηξαν στη θάλασσα στην του Βόλου, για να σώσουν τον ηλικιωμένο  που πάλευε με τα κύματα, τίμησε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, που βρέθηκε σήμερα στην Υπηρεσία Βόλου.

 

Ο Αρχηγός του Σώματος  χαρακτήρισε τη διάσωση του πολίτη το βράδυ της Παρασκευής δύο πυροσβεστών, στην του Βόλου, ηρωική πράξη, τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε.

Ο πυροσβέστης Νεκτάριος Κιμανετζής ανέφερε ότι το βράδυ της Παρασκευής κλήθηκαν και πήγαν στον παραλία του Βόλου, όπου επικρατούσαν άσχημες συνθήκες και επειδή κινδύνευε , χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσε στη θάλασσα με τον Στέργιο Παπαζήση και ανέσυραν τον άνθρωπο, με τους υπόλοιπους , μέσα από τη θάλασσα.

«Εκείνη την ώρα δε σκέφτεσαι πολλά, αλλά κοιτάς να κάνεις το καλύτερο για τον συνάνθρωπό σου και αυτό ελπίζω ότι κάναμε», τόνισε και πρόσθεσε ότι νιώθει πολύ καλά γι' αυτό που έγινε.

 

Ο πυροσβέστης Στέργιος Παπαζήσης, που δέθηκε με σχοινί και έπεσε στη θάλασσα, τόνισε ότι οι κινήσεις που έγιναν ήταν αυθόρμητες και ότι καθήκον του πυροσβέστη είναι να είναι πάντα εκεί που τον χρειάζονται. Όπως είπε η δουλειά είναι συλλογική γιατί υπάρχει μια ομάδα γι' αυτό και οι δύο που έπεσαν στη θάλασσα ένιωθαν ασφάλεια.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι στη θάλασσα είχε πέσει παιδί και η αντίδραση ήταν άμεση και συμπλήρωσε ότι νιώθει πολύ καλά, ενώ ευχαρίστησε τον Αρχηγό για την τιμή.

 Ο Αρχηγός  επέδωσε έγγραφο εύφημο μνεία στους δύο , μπροστά στο προσωπικό της υπηρεσίας του Βόλου και δήλωσε ότι θα γίνει ΕΔΕ και αφού αποδειχτεί (που είναι ήδη αποδεδειγμένο) ότι τα έκαναν μια ανδραγαθία, θα τους απονεμηθεί η τιμή και η αμοιβή που προβλέπει ο Οργανισμός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο αντιστράτηγος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ς Υπηρεσίας Βόλου, στις 10.55 το πρωί, είχε συνάντηση με το προσωπικό, παρέδωσε εύφημη μνεία στους δύο πυροσβέστες και άκουσε τα προβλήματα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο.

Ο ίδιος  τόνισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έχει μια σημαντική αποστολή διασώσεων ή επεμβάσεων σε πάσης φύσεως περιστατικά, για να διασφαλίζει τη ζωή και την περιουσία των Μαγνησιωτών.

Ο κ. Καπέλιος είπε ότι η επίσκεψη εντάσσεται σε κύκλο επισκέψεων που κάνει ανά την Ελλάδα και είχε την ευκαιρία να δει το προσωπικό της υπηρεσίας, τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Π.Υ. Βόλου, που έχει διαχρονικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα», τόνισε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα εξακολουθήσει να είναι αποτελεσματική.

 Για το κτιριακό

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχος Πόζογλου καλωσόρισε τον Αρχηγό στην πόλη του Βόλου, που έχει πλούσιο φυσικό κάλλος, αλλά και πολλές προκλήσεις της καθημερινότητας. Ο ίδιος είπε ότι ο Αρχηγός έχει διαχρονικές σχέσεις με την πόλη του Βόλου και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και τα προβλήματα και πρόσθεσε ότι σε κάθε κάλεσμα ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ο κ. Πόζογλου συνεχάρη τους δύο πυροσβέστες που με αυτοθυσία έσωσαν έναν συνάνθρωπό μας, που βρίσκεται εν ζωή, αν και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Για το θέμα του κτιριακού προβλήματος της Πυροσβεστικής Βόλου, τόνισε ότι είναι ένα θέμα που γνωρίζει και η ηγεσία, είναι διαχρονικό, τίθεται πάντα, αλλά η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη και υπάρχει αναμονή για το καλύτερο δυνατόν.

    

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση