Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τον Προστάτη της Άγιο Αρτέμιο γιόρτασε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία στη Μαγνησία
Τον Προστάτη της Άγιο Αρτέμιο γιόρτασε  σήμερα η Ελληνική Αστυνομία στη Μαγνησία

Τον Προστάτη της Άγιο Αρτέμιο γιόρτασε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία στη Μαγνησία

Τον Προστάτη της Άγιο Αρτέμιο γιόρτασε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία στη Μαγνησία και στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού τονίτηκε ότι συνεχίζει τον αδιάκοπο αγώνα της προς όφελος της κοινωνίας, δεν ξεχνά όσους έπεσαν στην εκτέλεση του καθήκοντος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού τελέστηκε το πρωί Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγ. Αρτεμίου, στο Αστυνομικό Μέγαρο και ακολούθησε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη.

«Σήμερα γιορτάζουμε με θρησκευτική ευλάβεια τη μνήμη του προστάτη μας Αγ. Αρτεμίου. Ο Αγ. Αρτέμιος που ήταν αξιωματικός διακρίθηκε για τη βαθιά θρησκευτική του πίστη και την θαρραλέα αντίστασή του εργάστηκε μέχρι τέλος για την την ελευθερία και την ασφάλεια των πολιτών γι αυτό και η της πολιτείας για την καθιέρωση του Αγ. Αρτεμίου ως προστάτη της Αστυνομίας μετά την ενοποίηση των δύο σωμάτων και την ίδρυση ενός ενιαίου σώματος δεν ήταν τυχαία, καθώς προέκυψε από την ανάγκη της καθιέρωσης ενός ειδικού προτύπου κι αρχών που πρέπει να έχει ένας αστυνομικός», είπε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ταξίαρχος Ι. Τόλιας.

Ο διευθυντής ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για το έργο τους και τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αδιάκοπο αγώνα προς όφελος της κοινωνίας, σημειώνοντας: «Αυτή την ημέρα όμως δε θα πρέπει να λησμονούμε τους συναδέλφους που θυσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αλλά να τους μνημονεύουμε καθημερινά γιατί αυτοί μας θυμίζουν το απέναντί τους και στην κοινωνία».

Τέλος, στο πλαίσιο του εορτασμού αύριο Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 16.00 θα γίνει στο ΕΑΚ Βόλου φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Διεύθυνσης Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Βόλου, με προσφορά τροφίμων αντί για εισιτήριο που θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά της πόλης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση