Tον προστάτη της Αγ. Αρτέμιο τίμησε η ΕΛΑΣ στο Βόλο
Τον προστάτη της Αγ. Αρτέμιο, τίμησε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία στη Μαγνησία, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου, στο Βόλο, παρουσία στρατιωτικών, αστυνομικών και τοπικών Αρχών.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Ι. Τόλιας ανέφερε: «Όπως είναι γνωστό η 20ή Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας. Μια ημέρα με ξεχωριστή αξία και σημασία για το σώμα. Μια ημέρα με εορταστικό χαρακτήρα που θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς της ΕΛΑΣ προς την πολιτεία και την κοινωνία.
Επίσης σήμερα γιορτάζουμε με ευλάβεια την μνήμη του προστάτη μας Αγ. Αρτεμίου που ήταν αξιωματικός και διακρίθηκε για τη βαθιά χριστιανική του πίστη ισχυρή θέληση και τη θαρραλέα αντίστασή του».
Ο Ταξίαρχος ευχαρίστησε τους αστυνομικούς και τους κάλεσε να συνεχίσουν τον ευγενή και αδιάκοπο αγώνα προς όφελος της κοινωνίας.
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργ. Διχτάς που τόνισε: «Ο αστυνομικός δίνει κάθε μέρα έναν πολύ δύσκολο αγώνα κάτω από αντίξοες συνθήκες υπό τη σκέπη της Εκκλησίας, του Χριστού, της Παναγίας και του προστάτη μας Αγρίου Αρτεμίου, συνεχίζουμε, δίνουμε τον αγώνα μας.
Σήμερα ίσως να μην είναι μέρα να αναδείξουμε τα πολλά προβλήματά μας, που συνεχίζουν να υπάρχουν και η Πολιτεία να είναι μακριά. Ας μείνουμε στη γιορτή, ας ευχηθούμε ο Άγιος Αρτέμιος να προστατεύει όλους τους αστυνομικούς.
Η λίστα με τους πεσόντες αστυνομικούς είναι πάρα πολύ μεγάλη και τα τελευταία χρόνια έχει συνεχώς αυξητικές τάσεις. Ελπίζουμε να μας προστατεύσει ο Άγιος και να σταματήσει επιτέλους να εμπλουτίζεται η μαύρη λίστα, να μην υπάρχουν νεκροί αστυνομικοί, όλοι να γυρνούν στα σπίτια και στις οικογένειές τους.
Εμείς καθημερινά δίνουμε τον αγώνα μας και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Στη λίστα των αιτημάτων των αστυνομικών είναι το μισθολογικό ζήτημα κι όσοι έχουν πολλά συνταξιοδοτικά χρόνια. Ο κ. Διχτάς εξήγησε: «υπάρχει ένα μεγάλο κενό και προσπαθούμε με τη βοήθεια και της Ομοσπονδίας να λύσουμε, ώστε ο αστυνομικός να γνωρίζει στα πόσα χρόνια θα συνταξιοδοτηθεί και με τι ποσό. Επίσης υπάρχουν καθημερινά προβλήματα, που αφορούν στον εξοπλισμό, τα υλικά και τα μέσα που χρησιμοποιεί ο αστυνομικός, η Πολιτεία συνεχίζει να είναι απούσα, αλλά με τον δικό μας οβολό και με ανθρώπους που μας στηρίζουν προσπαθούμε και τα επιλύουμε για να είμαστε κοντά στον πολίτη».
Τέλος ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλος που παρευρέθηκε στη λειτουργία δήλωσε: «Ήρθαμε να τιμήσουμε τις γυναίκες και τους άνδρες που με αυτοθυσία, κάτω από δύσκολες συνθήκες, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εκπληρώσουν το καθήκον τους να είναι δίπλα στον Έλληνα πολίτη που δυστυχώς όπως βλέπουμε τους έχει ανάγκη».