Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τον Ιούνιο η δίκη του 49χρονου ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού
Τον Ιούνιο η δίκη του 49χρονου ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού

Τον Ιούνιο η δίκη του 49χρονου ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού

 

Στις 24 Ιουνίου θα δικαστεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της υπόθεσης του 49χρονου Α.Σ., που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη για εκβίαση του Αχ. Μπέου, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Σήμερα το μεσημέρι στα παρευρέθηκαν και οι δύο πλευρές, ωστόσο λόγω της αποχής των δικηγόρων δεν δόθηκε η άδεια στον συνήγορο του 49χρονου, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από το Προεδρείο να δοθεί η μικρότερη δυνατή αναβολή που μπορεί να επιτευχθεί βάσει του αρ. 423 – μέσα σε 15 ημέρες, καθώς ο πελάτης του θέλει την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι με το οποίο διαφώνησε η συνήγορος του Αχ. Μπέου και ζήτησε το Προεδρείο να μην στηριχθεί σε αυτό το για την αναβολή. Τελικά από το Προεδρείο όρισε τη για τις 24 Ιουνίου.

 

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 49χρονου Δημ. Βούλγαρης «Η υπόθεση αναβλήθηκε την Παρασκευή για σήμερα, ώστε να γίνει το Αυτόφωρο στο Μονομελές. Ωστόσο πριν από λίγο έκανα αίτηση στον Δικηγορικό Σύλλογο, ενώ είχα πάρει την Παρασκευή άδεια επειδή ήταν κρατούμενος ο κ. , σήμερα απορρίφθηκε η αίτηση ενόψει του γεγονότος ότι δεν είναι κρατούμενος. Μοιραίως θα ζητήσω άδεια για να ξαναναβληθεί η υπόθεση για 15νθήμερο μήπως σε αυτό το διάστημα σταματήσουμε οι δικηγόροι την αποχή».
Ο κ. Βούλγαρης διευκρίνισε ότι με τον Κ.ποιν.Δ. το αρ.423 μπορεί να ζητήσει ο κατηγορούμενος για οποιαδήποτε συμπληρωματικά στοιχεία 15νθήμερη δεύτερη προθεσμία, ωστόσο όπως είπε «Εμείς δε θα ζητούσαμε αν δεν υπήρξε τέτοιος λόγος, αν και υπήρχαν πολλά θέματα που θα μπορούσαν να εξεταστούν και να προκύψουν νέα στοιχεία γι αυτό το θέμα. Θέλαμε να τελειώνουμε σήμερα. Αλλά είναι αναγκαίο κακό ενόψει της άδειας που δεν μου δίνεται». Ερωτηθείς αν ο Δικηγορικός αξιολόγησε ότι πρόκειται για ένα θέμα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα, ο δικηγόρος ανέφερε ότι,  το πλαφόν που έχει δώσει η Συντονιστική Επιτροπή δεν περιλαμβάνει την διαδικασία του Αυτοφώρου, αν δεν είναι κρατούμενος ο κατηγορούμενος .
Κλείνοντας ο κ. Βούλγαρης είπε «εμμένει στις θέσεις του ο κ. κι ευελπιστούμε ότι στη δικαιοσύνη θα λάμψει η αλήθεια».
Από την πλευρά του ο κ. Σαμαρτζής δήλωσε «από την Παρασκευή είχαμε ζητήσει την εκδίκαση της υπόθεσης αλλά ο κ. Μπέος απουσίαζε λόγω της ς Τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ. Ο κ. Βούλγαρης είχε πάρει άδεια και την Παρασκευή και θεωρούσε ότι η άδεια ισχύει και σήμερα ωστόσο η άδεια του αυτοφώρου δεν ισχύει και σήμερα.
Άρα το δικαστήριο αναβάλλεται. Εμείς είμαστε εδώ. Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό να αποδοθεί η δικαιοσύνη σε αυτή την ιστορία και να ξέρετε ότι την επόμενη ημέρα μετά την , θα δώσουμε Τύπου και ο κόσμος θα μάθει πολλά πράγματα και για τον κ. Μπέο και την “Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική”.
Επιμένω σε αυτά που είπα. Για μένα η υπόθεση ήταν στημένη καθαρά, φαίνεται κι από τη δικογραφία, κι από τι έχει γίνει μέχρι στιγμής από την πλευρά του κ. Μπέου. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπέος ήταν καταζητούμενος δύο ημέρες ενώ τον περίεργο ρόλο της μη προσέλευσης του κ. Μπέου στην Ασφάλεια, ενώ ήξερε από τα ΜΜΕ ότι καταζητούνταν, δεν προσήλθε.  Συνελήφθη στην Αγριά. Επίσης δεν μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας ως ορίζει ο Νόμος, όπως έκαναν με εμένα, αλλά συνοδεύτηκε στην Ασφάλεια Βόλου. Αυτό είναι απίστευτο κι όμως Βολιώτικο και θα πρέπει η Πολιτεία να στρέψει το μάτι της στο Βόλο – Σικάγο».
Ερωτηθείς αν μετάνιωσε που συνεργάστηκε με τον Αχ. Μπέο το καλοκαίρι του 2014, ο κ. Σαμαρτζής απάντησε: «Αυτό θα είναι αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου. Δεν είμαι ιδιοκτήτης ραδιοσταθμού. Είμαι μέτοχος – μικρομέτοχος ραδιοσταθμού, δεν ξέρω ποιος το έβγαλε, πιθανώς η Ασφάλεια Βόλου που είχε τις δικές της πληροφορίες και δεν φρόντισε να τις διασταυρώσει.
Με τον κ. Μπέο την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2014 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είχαμε ήδη μαλώσει για την πολιτική του, που η πολιτική του, απ' ότι είχε συμφωνηθεί το Δεκέμβριο του 2013 ήταν άλλη κι αυτός συνέχεια την άλλαζε. Εγώ ήμουν εκτός μέχρι τον Απρίλιο 2014. Εκεί με φώναξε και τα ξαναβρήκαμε με την διευθύντρια του Πολιτικού του γραφείου που είχε γίνει ο «τσακωμός» και τα ίδια που σας δήλωσα ισχύουν».
Βγαίνοντας από το δικαστήριο ο Αχ. Μπέος, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για αναβολή της υπόθεσης δήλωσε: «Δεν είναι έτσι. Δεν είναι απόφαση του δικαστηρίου, είναι αίτημα του κατηγορούμενο, του υπόδικου πλέον, εκβιαστή Α.Σ., ο οποίος την Παρασκευή το μεσημέρι φώναζε στα ΜΜΕ ότι θέλει να γίνει το δικαστήριο. Αφού θέλει γιατί δεν το κάνει σήμερα;
Αναρωτηθείτε αν έχει υποβάλει αίτημα ο συνήγορος του κ. Σαμαρτζή για να δικάσει την Παρασκευή, γιατί τέτοια αίτηση δεν υπάρχει. Σε αυτή την πόλη η παραπληροφόρηση και τα πράγματα όπως μας βολεύουν να τα παρουσιάζουμε, αφού ο καθένας έχει ένα μικρόφωνο και μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Θεωρούν  και νομίζουν  ότι μπορούν να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη. Τέλειωσε αυτό. Το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω.
Ξεκίνησα έναν αγώνα κατά της διαπλοκής και των συμφερόντων σε αυτή την πόλη και θα το πάω μέχρι τέρμα. Πλέον όλοι εσείς μπορείτε να κρίνετε.
Από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν μαντηλάκια στα περίπτερα από το κλάμα. Τέτοιο κλάμα δεν έχω ξαναδεί. Ούτε από το δημοσιογραφικό σκουπίδι Γ. Καρεκλίδη, ούτε από τον Άκη Σαμαρτζή. Το θέμα για την ταμπακιέρα θα μας πούνε κάτι, γιατί εγώ στις δηλώσεις μου την Παρασκευή όπως γνωρίζετε δεν αναφέρθηκα σε κανένα όνομα.
Περιέργως και με μεγάλη έκπληξη ο κ. Καρεκλίδης αναφέρθηκε σε έναν άλλον εργολάβο που εγώ δεν τον ήξερα, που σημαίνει τι; Πώς είναι δυνατόν να έχει με όλους τους εργολάβους των δημοσίων έργων συναλλαγές κι ανταλλαγή σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα επιταγών. Για την ταμπακιέρα θα μας πούνε κάτι;
Να πούνε πραγματικά περιστατικά. Αυτά περιμένει ο κόσμος. Κλάμα; Ο Ξανθόπουλος μεγάλωσε πολύ δεν κλαίει πλέον. Η Μάρθα Βούρτση την βλέπουμε στην τηλε. Να βγούνε και να πούνε την αλήθεια στον κόσμο και να σταματήσει το πανηγύρι επειδή είναι δήθεν συνάδελφοί σας να τους καλύπτετε.
Η Ένωση Συντακτών έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν είναι δημοσιογράφοι όπως έλεγα εγώ. Σουβλατζήδες είναι και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Δημοσιογράφοι δεν είναι. Επίσημα η Ένωση Συντακτών το δήλωσε. Έρχονται κι άλλες καταγγελίες με πραγματικά περιστατικά. Συνάδελφοί σας θα κληθούν να καταθέσουν  γιατί γνωρίζουν πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αξίζουν να βρίσκονται σε αυτή την πόλη, που κάνουμε προσπάθεια να την αλλάξουμε και για να την αλλάξουμε πρέπει όλοι να συμβάλλετε.
Για την υπόθεση Καρεκλίδη και την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του Αχ. Μπέου, επανέλαβε: «δημοσιογραφικό σκουπίδι. Είναι αξιολογική κρίση που έχει κριθεί από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και τον Άρειο Πάγο. Αξιολογική κρίση. Δεν πα να κάνει 100 μηνύσεις. Εγώ θα τον αποκαλέσω δημοσιογραφικό σκουπίδι. Είναι κρίση μου. Δεν αφορά το πρόσωπό του, την οικογένειά του. Αφορά το επάγγελμα που δηλώνει. Κρίση μου είναι, ότι είναι δημοσιογραφικό σκουπίδι, θα πάρω και ντουντούκα να φωνάζω. Δικαίωμά μου είναι. Θα μας αλλάξουν τους Νόμους στο Βόλο; Θα σταματήσουν την ελευθερία του Βόλου κι έκφρασης; Δεν φοβάμαι την δικαιοσύνη. Την σέβομαι. Αλλά τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς».
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση