Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τον φάκελο υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ ανοίγει η δημοτική αρχή
Τον φάκελο υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ ανοίγει η δημοτική αρχή

Τον φάκελο υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ ανοίγει η δημοτική αρχή

Προς λύση κι εκκαθάριση η Επιχείρηση

Τον φάκελο υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ ανοίγει η δημοτική αρχή, μετά από στοιχεία που  έχει συλλέξει και θα  τα υποβάλλει στη Δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα εξετάζει  όλες τις παραμέτρους για λύση και εκκαθάριση της Επιχείρησης και μεταφορά του  έργου της και των υπαλλήλων της στον , θέμα που θα έρθει προς στο Συμβούλιο.

Τα παραπάνω τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αχ. που καταφέρθηκε  για ακόμη μια φορά κατά του συλλόγου εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, βουλευτών του Νομού,  των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου εκδοτών και μερίδας δημοσιογράφων.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η υπόθεση με την  ΕΡΓΗΛ έχει χαθεί από την  στιγμή που υπάρχει απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, αλλά εξέφρασε την πίστη ότι θα κερδηθεί η αγωγή που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ, ενώ επιτέθηκε κατά της προηγουμένης δημοτικής αρχής λέγοντας ότι συμφώνησε με την εταιρεία να της δοθεί το ποσό του ενός εκ. ευρώ και στη συνέχεια να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.  «Με αυτή την κίνηση αποδέχθηκαν  την απόφαση του Εφετείου ότι η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει στην ΕΡΓΗΛ και αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους» τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: « Εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα , χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ και πιστεύω δεν πουλήσαμε  την πόλη και τους πολίτες. Αντιθέτως η προηγούμενη δημοτική αρχή κατέθεσε μια αγωγή τον  Ιούλιο του 2014, που ήταν προϊόν προχειρότητας και  σε λάθος δικαστήριο. Γιατί δεν ζήτησαν του ΤΕΕ , γιατί δεν κατέθεσαν μήνυση στον και γιατί δεν παρέπεμψαν στο πειθαρχικό υπηρεσιακά στελέχη;»

Επίσης τόνισε ότι η ΕΡΓΗΛ δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ και ότι πρόθεση είναι να εξυγιανθεί η αμαρτωλή ΔΕΥΑΜΒ  και οι εργαζόμενοί της να υπαχθούν στο του Δήμου κι όπως εξήγησε αυτό θα σημαίνει πιο φθηνό νερό για τους δημότες και καλύτερες παροχές.

Ακόμη επισήμανε ότι ο Δήμος Βόλου δεν χάνει κανένα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα  και πέταξε το μπαλάκι στην λέγοντας « θα φανεί αν είναι υπέρ των πολλών ή υπέρ των λίγων» και τούτο διότι για να προχωρήσει η λύση κι εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ απαιτείται η θετική ψήφος των ¾ του Δημοτικού συμβουλίου.

Ο Αχ. σημείωσε ότι « η ιστορία γράφεται  από μεγάλους άνδρες» όπως αυτοχαρακτηρίστηκε και συμπλήρωσε ότι αποφασίζει για το καλό των πολιτών  και όχι των πολιτικών απατεώνων, ενώ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κανένα συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ κι ότι αυτό θα φανεί αν θέλει να το κάνει η .

"Αλιεύοντας" την είδηση