Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τον φάκελο υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ ανοίγει η δημοτική αρχή
Τον φάκελο υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ ανοίγει η δημοτική αρχή

Τον φάκελο υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ ανοίγει η δημοτική αρχή

Προς λύση κι η Επιχείρηση

Τον φάκελο υπηρεσιακών στελεχών της ΜΒ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της ΕΡΗΛ ανοίγει η , μετά από στοιχεία που  έχει συλλέξει και θα  τα υποβάλλει στη Δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα εξετάζει  όλες τις παραμέτρους για λύση και της Επιχείρησης και μεταφορά του  έργου της και των υπαλλήλων της στον Δήμο Βόλου, θέμα που θα έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα παραπάνω τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αχ. Μπέος που καταφέρθηκε  για ακόμη μια φορά κατά του συλλόγου εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, βουλευτών του ομού,  των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου εκδοτών και μερίδας δημοσιογράφων.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η υπόθεση με την  ΕΡΗΛ έχει χαθεί από την  στιγμή που υπάρχει απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, αλλά εξέφρασε την πίστη ότι θα κερδηθεί η αγωγή που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ, ενώ επιτέθηκε κατά της προηγουμένης δημοτικής αρχής λέγοντας ότι συμφώνησε με την εταιρεία να της δοθεί το ποσό του ενός εκ. ευρώ και στη συνέχεια να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.  «Με αυτή την κίνηση αποδέχθηκαν  την απόφαση του Εφετείου ότι η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει στην ΕΡΓΗΛ και αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους» τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: « Εμείς δώσαμε μεγάλο αγώνα , χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ και πιστεύω δεν πουλήσαμε  την πόλη και τους . Αντιθέτως η προηγούμενη κατέθεσε μια αγωγή τον  Ιούλιο του 2014, που ήταν προϊόν προχειρότητας και  σε λάθος δικαστήριο. Γιατί δεν ζήτησαν πραγματογνωμοσύνη του Τ , γιατί δεν κατέθεσαν μήνυση στον Άρειο Πάγο και γιατί δεν παρέπεμψαν στο πειθαρχικό υπηρεσιακά στελέχη;»

Επίσης τόνισε ότι η ΕΡΓΗΛ δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ και ότι πρόθεση είναι να εξυγιανθεί η αμαρτωλή ΔΕΥΑΜΒ  και οι εργαζόμενοί της να υπαχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο του Δήμου κι όπως εξήγησε αυτό θα σημαίνει πιο φθηνό νερό για τους δημότες και καλύτερες παροχές.

Ακόμη επισήμανε ότι ο Δήμος Βόλου δεν χάνει κανένα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα  και πέταξε το μπαλάκι στην αντιπολίτευση λέγοντας « θα φανεί αν είναι υπέρ των πολλών ή υπέρ των λίγων» και τούτο διότι για να προχωρήσει η λύση κι εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ απαιτείται η θετική ψήφος των ¾ του Δημοτικού συμβουλίου.

Ο Αχ. Μπέος σημείωσε ότι « η ιστορία γράφεται  από μεγάλους άνδρες» όπως αυτοχαρακτηρίστηκε και συμπλήρωσε ότι αποφασίζει για το καλό των πολιτών  και όχι των πολιτικών απατεώνων, ενώ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κανένα συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ κι ότι αυτό θα φανεί αν θέλει να το κάνει η αντιπολίτευση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση