Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΥΓΕΙΑ / To TOMY Αγριάς εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός
To TOMY Αγριάς εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

To TOMY Αγριάς εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) της Αγριάς, μία από τις τέσσερις που αρχικά θα λειτουργήσουν στη Μαγνησία,  εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας,  Ανδρέας Ξανθός.
Η δομή θα λειτουργήσει στο ανακαινισμένο κτήριο του πρώην  ΙΚΑ Αγριάς, και θα στελεχωθεί  από δύο γιατρούς γενικής ιατρικής, ενώ μέχρι τέλος του μήνα θα υπηρετεί και ένας τρίτος, ένας κοινωνικός λειτουργός, δύο επισκέπτριες υγείας, δύο νοσηλεύτριες και δύο διοικητικοί υπάλληλοι.
Παράλληλα θα λειτουργήσει και το ΤΟΜΥ Νέας Ιωνίας που  στελεχώνεται από μία παιδίατρο και δύο γενικούς γιατρούς που σύντομα θα γίνουν τρεις, έναν κοινωνικό λειτουργό, δύο επισκέπτριες, υγείας, δύο νοσηλεύτριες και δύο διοικητικούς υπαλλήλους , ενώ η λειτουργία των υπολοίπων δύο μονάδων αναμένεται να ξεκινήσει το Πάσχα.

Όπως είπε ο κ. Ξανθός, οι Μονάδες αυτές αναπτύσσονται σε περιοχές όπου ήταν υποτυπώδεις και σε πολλές περιπτώσεις ανεπαρκείς οι δομές και υπηρεσίες υγείας, ενώ αναφέρθηκε και στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προς την κατεύθυνση ανάπτυξης των δομών αυτών.

Αναφορικά με τις δύο δομές της Μαγνησίας, ο υπουργός Υγείας τόνισε την σημαντική συμβολή της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου αλλά και του ΕΦΚΑ που παραχώρησε τα δύο κτίρια όπου θα λειτουργήσουν οι Μονάδες, σε Αγριά και Νέα Ιωνία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακά η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - https://t.co/oahzQKl9BA -

  • Κορωνοϊός: 196 νέα κρούσματα - https://t.co/KYnsuqlZ62 -

  • Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο τραπέζι του Συμβουλίου Άμυνας - https://t.co/GYPrFEa5rs -

"Αλιεύοντας" την είδηση