Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Το σχέδιο για μαθήματα και εξετάσεις στα σχολεία
Το σχέδιο για μαθήματα και εξετάσεις στα σχολεία

Το σχέδιο για μαθήματα και εξετάσεις στα σχολεία

Αποστολή οδηγιών για τα κεφάλαια… SOS στο λύκειο, επιστροφή δημοτικών και γυμνασίων στα  στα μέσα Μαΐου, των μαθημάτων τον Ιούνιο, Πανελλαδικές Εξετάσεις στα μέσα Ιουνίου, οργάνωση μεγάλης ποιοτικής έρευνας για την τηλεκπαίδευση.

Πρόκειται για τα βήματα που έχουν «κλειδώσει» για το τρέχον , το οποίο εξαρτάται από τα κύματα της πανδημίας. Την ίδια στιγμή, ενισχύεται το σενάριο να μην οργανωθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στη δευτεροβάθμια , ενώ εξετάζεται η έναρξη του επομένου σχολικού έτους να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα νωρίτερα, όπως και πέρυσι.

Ειδικότερα, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) θα στείλει στα λύκεια οδηγίες για τα κεφάλαια στα οποία θα πρέπει να δοθεί βάρος ανά μάθημα. Ηδη, με βάση τις δηλώσεις των καθηγητών, σε πάνω από το 80% των λυκείων και των γυμνασίων η κάλυψη της διδακτέας ύλης βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα από το ΙΕΠ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα διενεργηθεί έρευνα σε 3.000 μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τις επιπτώσεις της τρέχουσας πρωτόγνωρης συνθήκης της πανδημίας στην . Το ερώτημα, βέβαια, είναι πόσοι μαθητές λυκείου θα επιστρέψουν στα για τα μαθήματα. Είναι ετήσια πρακτική, άλλωστε, οι τελειόφοιτοι να απουσιάζουν από το σχολείο τις τελευταίες εβδομάδες του σχολικού έτους, διανύοντας την τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις μελετώντας στο σπίτι.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως έχει εξαγγελθεί, θα οργανωθούν στα μέσα Ιουνίου και οι σφιχτές ημερομηνίες των εξετάσεων, σε συνδυασμό με τις ημέρες που θα δοθούν στα διά ζώσης μαθήματα, ενισχύουν το σενάρια να μη γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και στα λύκεια. Αρα η αξιοποίηση της τράπεζας θεμάτων για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου θα μετατεθεί για το 2022.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες η υπουργός Παιδείας ανέφερε (ΑΝΤ1) ότι οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων θα επιστρέψουν στα τους μετά τις διακοπές του Πάσχα, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Καθώς έχει εξαγγελθεί του διδακτικού έτους, αναμένεται τα μαθήματα στην πρωτοβάθμια να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιουνίου και στα γυμνάσια το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Πριν κλείσει το , θα γίνει εκ νέου αξιολόγηση της τηλεκπαίδευσης, ώστε με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο για γίνουν επαναλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο.

Προσωρινός ΑΜΚΑ για μαθητές

Με προσωρινό ΑΜΚΑ θα μπορούν να λάβουν τα self tests μαθητές από χώρες του εξωτερικού, παιδιά υπαλλήλων πρεσβειών κ.ά. Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του , καθώς υπάρχουν διαμαρτυρίες από ιδιωτικά σχολεία ότι η για τη διενέργεια των self tests ενόψει της επαναλειτουργίας των λυκείων από Δευτέρα δεν συμπεριλαμβάνει κατηγορίες μαθητών και εργαζομένων σε αυτά. Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ ανέφερε ότι υπάρχουν ιδιωτικοί που είναι αποκλεισμένοι από τα self tests, καθώς δεν έχουν περαστεί τα ΑΜΚΑ τους στο myschool. Έτσι, η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει σε όσα ιδιωτικά λύκεια δεν καταχωρίσουν τα ΑΜΚΑ. Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ ζητάει οργάνωση επαναλαμβανόμενων τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου - https://t.co/B36k77kdFI -

  • Νέα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου - https://t.co/0TmwG2yYVX -

  • Διαδικτυακό Βιωματικό Εργαστήριο για Γονείς από την «Πρόταση Ζωής» - https://t.co/HzJCwlHcPn -

"Αλιεύοντας" την είδηση