Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Το Σάββατο στις 15:00 το Eurogroup για την Ελλάδα
Το Σάββατο στις 15:00 το Eurogroup για την Ελλάδα

Το Σάββατο στις 15:00 το Eurogroup για την Ελλάδα

Για τις 15:00 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου ορίστηκε η συνεδρίαση του Eurogroup, της οποίας θα προεδρεύσει ο επικεφαλής του Συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ της Ευροζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Eurogroup ενημερώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από τον ιστότοπο του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Eurogroup θα συνεχίσει τη συζήτηση σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών.

Το συγκεκριμένο Εurogroup λαμβάνει χαρακτήρα συνεδρίασης «τελευταίας ευκαιρίας», μετά τον άκαρπο κύκλο των έντονων διαβουλεύσεων των τελευταίων ημερών ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.

Ομως σε περίπτωση μη συμφωνίας, το Eurogroup θα συγκληθεί και πάλι, αλλά αυτή τη φορά για να εξετάσει το plan b, δηλαδή όλα τα δεδομένα που αφορούν τη θωράκιση της Ευροζώνης από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καθορίστηκε η διαδρομή του περίφημου 9ου Ιστορικού Ράλλυ Ολύμπου 2020 - https://t.co/sfsTfGBYAK -

  • Σε Ιωάννινα, Οίτη και όλη την Ελλάδα συνέχισε την δράση ο ΣΔΥ Βόλου - https://t.co/IwxC5I58VW -

  • “Η κυβέρνηση υποχρεώνει τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ σε συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη”… - https://t.co/yHqi4Bg1rT -

"Αλιεύοντας" την είδηση