Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Το Σάββατο στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών
Το Σάββατο στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών

Το Σάββατο στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών

Έρχοντι το Σάββατο οι επικεφαλής των θεσμών και αρχίζουν από Δευτέρα τις επαφές τους με την , στο πλαίσιο του πρώτου ελέγχου του νέου προγράμματος. Μέχρι τότε, τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους με τις ελληνικές αρχές με επίκεντρο την πορεία του προϋπολογισμού και το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Ντ. Κοστέλο από την , Ρ. Ρέφερ από την (ΕΚΤ) και Ν. μαρόλι από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), καθώς και η κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου () αναμένεται – εκτός απροόπτου – να καταφθάσουν στην Αθήνα το Σάββατο. Γεγονός το οποίο δέχτηκαν με ανακούφιση στην , αφού η έλευσή τους σημαίνει ότι θα ξεκινήσει ο έλεγχος και δεν θα σημειωθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στην έναρξή του.

Ωστόσο, αυτό δεν συνεπάγεται ότι θα κλείσει και γρήγορα, αφού τόσο το ζήτημα του ασφαλιστικού, όσο και των νέων δημοσιονομικών μέτρων αναμένεται να προκαλέσουν τριβές – αν όχι κόντρες – μεταξύ των δύο πλν. Το Ταμείο συνεχίζει να διατηρεί τις σκληρές θέσεις του και στα δύο ζητήματα, ενώ το ευρωπαϊκό σκέλος της τρόικας εμφανίζεται πιο διαλλακτικό. Μέχρι να ξεκινήσουν, όμως, οι συζητήσεις με την εκτιμάται ότι στο εσωτερικό των θεσμών θα έχει διαμορφωθεί μία βασική κοινή «γραμμή» για τα ζητήματα αυτά.

Πάντως, η δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου, κ. Π. Μοσκοβισί, ότι οι συν θα είναι δύσκολες και θα απαιτηθεί χρόνος, δείχνει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να μη κλείσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου που θα ήθελε η κυβέρνηση.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση