Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Το Σάββατο ψηφίζεται ως «κατεπείγον» το ν/σ για τις τράπεζες
Το Σάββατο ψηφίζεται ως «κατεπείγον» το ν/σ για τις τράπεζες

Το Σάββατο ψηφίζεται ως «κατεπείγον» το ν/σ για τις τράπεζες

Το Σάββατο, ως «κατεπείγον», θα έρθει προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη. Αύριο, Παρασκευή, τόσο το εν λόγω νομοσχέδιο, όσο και εκείνο με τα προαπαιτούμενα που απαιτούνται για την ς της δόσης προς την , αναμένεται να εισαχθούν στις αρμόδιες Επιτροπές της Κοινοβουλίου.

Το δεύτερο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Αλλωστε, νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης , είχε προαναγγείλει ότι το για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επρόκειτο να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μέχρι την Κυριακή.

«Μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο έχει συνεισφέρει πάρα πολλούς πόρους για τη των τραπεζών και επομένως αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία», υπογράμμισε ο κ. , μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ς. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία, όπως τόνισε, αναμένεται να αρχίσει από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Το πιο κρίσιμο είναι να έχουμε θετική συνέχεια μετά», σημείωσε, για να επισημάνει ότι «ο λόγος που απέτυχαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ήταν ότι δεν συνοδεύτηκαν από τη των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγάλο βαρίδι, τη μαύρη τρύπα».

«Γι' αυτό και τώρα μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουμε αμέσως την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων με ένα πλαίσιο ς το οποίο θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, θα αποτρέπει την αγοραπωλησία δανείων, γιατί ακόμα και στα αυτό που ενδιαφέρει είναι η επιχείρηση, η παραγωγική δυνατότητα, η απασχόληση», είπε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση