Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το Σάββατο ψηφίζεται ως «κατεπείγον» το ν/σ για τις τράπεζες
Το Σάββατο ψηφίζεται ως «κατεπείγον» το ν/σ για τις τράπεζες

Το Σάββατο ψηφίζεται ως «κατεπείγον» το ν/σ για τις τράπεζες

Το Σάββατο, ως «κατεπείγον», θα έρθει προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη. Αύριο, Παρασκευή, τόσο το εν λόγω νομοσχέδιο, όσο και εκείνο με τα προαπαιτούμενα που απαιτούνται για την εκταμίευσης της δόσης προς την Αθήνα, αναμένεται να εισαχθούν στις αρμόδιες Επιτροπές της Κοινοβουλίου.

Το δεύτερο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Αλλωστε, νωρίτερα σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, είχε προαναγγείλει ότι το για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επρόκειτο να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μέχρι την Κυριακή.

«Μέχρι τώρα το έχει συνεισφέρει πάρα πολλούς πόρους για τη διάσωση των τραπεζών και επομένως αυτή η ανακεφαλαιοποίηση θέλουμε να είναι η τελευταία», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, η οποία, όπως τόνισε, αναμένεται να αρχίσει από την ερχόμενη Δευτέρα.

«Το πιο κρίσιμο είναι να έχουμε θετική συνέχεια μετά», σημείωσε, για να επισημάνει ότι «ο λόγος που απέτυχαν οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις ήταν ότι δεν συνοδεύτηκαν από τη των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγάλο βαρίδι, τη μαύρη τρύπα».

«Γι’ αυτό και τώρα μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουμε αμέσως την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων με ένα πλαίσιο πολιτικής το οποίο θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, θα αποτρέπει την αγοραπωλησία δανείων, γιατί ακόμα και στα επιχειρηματικά δάνεια αυτό που ενδιαφέρει είναι η επιχείρηση, η παραγωγική δυνατότητα, η απασχόληση», είπε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

  • Εργατικό ατύχημα στο Γυμνάσιο Ιωλκού #εργατικόατύχημα - https://t.co/vgovMaJTZV -

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

"Αλιεύοντας" την είδηση