Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο αρχές Αυγούστου στις Β. Σποράδες
Το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο αρχές Αυγούστου στις Β. Σποράδες

Το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο αρχές Αυγούστου στις Β. Σποράδες

Χρ. Τριαντόπουλος: Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης κατασκευής των πλωτών ασθενοφόρων 

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την κατασκευή των πέντε πλωτών ασθενοφόρων, το πρώτο εκ των οποίων θα διατεθεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων των Βορείων Σποράδων. Την Παρασκευή, 28 Μαΐου, υπογράφηκε στο Υπουργείο αυτιλίας και ησιωτικής Πολιτικής η σύμβαση ανάθεσης στην εταιρεία που θα κατασκευάσει τα ασθενοφόρα, με την παράδοση του πρώτου ασθενοφόρου για τις Β. Σποράδες, να αναμένεται στις αρχές του προσεχούς Αυγούστου.

Ο γενικός ς Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, , ο οποίος ασχολήθηκε ενεργά με την προώθηση των διαδικασιών, σε στενή συνεργασία με τους συναρμόδιους γενικούς γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες, δήλωσε σχετικά: «Μετά από μια περίοδο εντατικών διεργασιών και την επιτάχυνση των διαδικασιών ενός διεθνούς διαγωνισμού, υπογράφηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,   Ι. Πλακιωτάκη, η σύμβαση ανάθεσης στην εταιρεία που θα κατασκευάσει τα πέντε πλωτά ασθενοφόρα, υπό το και τον Αρχηγό του.

Ολοκληρώνεται, έτσι, για ομαδική προσπάθεια που οδηγεί σε ένα σημαντικό αποτέλεσμα τόσο σε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, όσο και σε όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας.

Φυσικά, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο που θα παραδοθεί θα είναι για τις Β. Σποράδες, με την παράδοση αυτού να δρομολογείται για τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους, και φυσικά και στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν στους αγαπητούς συναδέλφους Δημήτριο Σκάλκο, γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και , και Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, να παραστούν δια ζώσης (αλλά ψηφιακά).

Θερμές ευχαριστίες και στον Μανώλη Κουτουλάκη, γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτική, με τον οποίο συνεργαστήκαμε επίμονα και μεθοδικά για το αποτέλεσμα αυτό».

Το έργο της προμήθειας αφορά πέντε πλωτά ασθενοφόρα άνω των 11 μέτρων και μέγιστης ταχύτητας άνω των 40 κόμβων, με υγειονομικό εξοπλισμό, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Ένα εκ των σκαφών πρόκειται να διατεθεί στις Βόρειες Σποράδες.

Στη συνέχεια θα παραδοθούν δύο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ένα στην Περιφέρεια Αττικής και ένα στην Περιφέρεια Ανατολικής ς και Θράκης.

Κάθε σκάφος θα μεταφέρει με ασφάλεια δέκα άτομα, ενώ θα φέρει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό, τηλεπικοινωνιακό και υγειονομικό εξοπλισμό.

Ο θάλαμος ασθενών θα περιλαμβάνει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό, όπως ειδική ηλεκτρική βάση απόσβεσης κραδασμών όταν τοποθετείται το φορείο ασθενούς, φορεία πολυτραυματία, καθίσματα ς ασθενούς, σανίδες ακινητοποίησης, στρώμα κενού, κ.λπ.

Επίσης, για την εξυπηρέτηση των ασθενών κατά τη διάρκεια της διακομιδής ο θάλαμος ασθενών θα είναι εξ, μεταξύ άλλων, με παροχές οξυγόνου, απινιδωτές, συσκευή ανάνηψης, φορητή ηλεκτρική αναρρόφηση, συσκευές ακινητοποίησης του αυχένα, σετ συσκευών ακινητοποίησης άκρων, σετ χειρουργικών εργαλείων, και ειδικούς σάκους πρώτων βοηθειών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση