Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΣΠΟΡ / Το Πανθεσσαλικό Στάδιο παραχωρείται στον Δήμο Βόλου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας
Το Πανθεσσαλικό Στάδιο παραχωρείται στον Δήμο Βόλου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο παραχωρείται στον Δήμο Βόλου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας

 

Με την παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. αποδίδει το εμβληματικό ακίνητο στην τοπική , ικανοποιώντας με τον πλέον πρόσφορο τρόπο το διαχρονικό αίτημα του Δήμου Βόλου για την χρήση της εγκατάστασης προς όφελος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Η ΕΤΑΔ ολοκλήρωσε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο της θετικής βούλησης της Εταιρείας και της πάγιας θέσης της για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν αυτό κρίνεται πρόσφορο και εφικτό και για τις δύο πλευρές, και με στόχο την μέγιστη δυνατή ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου.

Σε δήλωση του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε.,  Στέφανος Δ. Βλαστός τόνισε πως μέσω της εποικοδομητικής συνεργασίας με την της πόλης η ΕΤΑΔ κατάφερε να ολοκληρώσει μια που είναι αμοιβαία επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική του Βόλου.

Όπως σημείωσε ο κ. Βλαστός στόχος της Εταιρείας μέσα από τη συγκεκριμένη παραχώρηση είναι η διασφάλιση της αξιοποίησης ενός σπουδαίου ακινήτου που μπορεί να μετατραπεί σε έναν ουσιαστικό και σύγχρονο πόλο ανάπτυξης για όλη την περιοχή.

«Με την συγκεκριμένη συμφωνία προσδοκούμε να ενισχύσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, να υποστηρίξουμε τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και να υποστηρίξουμε το κοινωφελές του Δήμου Βόλου προς όφελος των τοπικών φορέων και των δημοτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαστός, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια κάνοντας ιδιαίτερη στην εποικοδομητική συνεργασία με την Κυβέρνηση, τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο και όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς θεσμικούς φορείς.

Η ΕΤΑΔ δεν επιθυμεί να σχολιάσει τους όρους της παραχώρησης που αποφασίστηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Εταιρείας από το Διοικητικό της Συμβούλιο προτού αυτοί συμφωνηθούν και οριστικοποιηθούν μεταξύ της Εταιρείας και του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της μεταξύ τους μισθωτικής σχέσης.

Αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Βόλου

Η Βόλου χαιρετίζει με ανακοίνωσή της, την ομόφωνη της διοίκησης της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου για την παραχώρηση στο δήμο Βόλου του Πανθεσσαλικού Σταδίου, τονίζοντας τον προσωπικό αγώνα του δημάρχου , από το 2015 .

Ωστόσο η δημοτική αρχή σχολιάζει αρνητικά την βουλευτών, που χθες ανακοίνωσαν την είδηση και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι “οι πανηγυρισμοί κάποιων ατυχώς παραπέμπουν σε πρακτικές και συμπεριφορές περασμένων, παρωχημένων δεκαετιών.”

Όπως αναφέρεται στην : “Αναμφίβολα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, που αποδεικνύει τη βούληση της σημερινής κυβέρνησης να διευρύνει και να ενισχύσει το θεσμό της αυτοδιοίκησης, αλλά και να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα και την περιουσία του ελληνικού λαού.

Ωστόσο, πριν μας κοινοποιηθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προφανώς θα περιλαμβάνει ως προς την παραχώρηση, οπότε και θα λάβουμε και τη δική μας τελική , σημειώνουμε πως δεν συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό και τους πανηγυρισμούς κάποιων, που ατυχώς παραπέμπουν σε πρακτικές και συμπεριφορές περασμένων, παρωχημένων δεκαετιών.

Οφείλουμε βεβαίως να ευχαριστήσουμε όσους συμμερίστηκαν τον αγώνα μας και συνέβαλαν, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην προώθηση του αιτήματος της πόλης μας, αλλά φυσικά ουδεμία ευχαριστία οφείλουμε προς τον διορισμένο, με παχυλό μισθό, κ. Μπέζα, πρόεδρο του ΔΣ της ΕΤΑΔ που όσο μπορούσε προσπάθησε να “βραχυκυκλώσει” τη διαδικασία παραχώρησης. Λεπτομέρειες θα δοθούν μετά την υπογραφή της σύμβασης, αν και εφ’ όσον αυτή πραγματοποιηθεί.

Επισημαίνουμε και πάλι, ότι η τελική μας απόφαση θα έρθει ευθύς ως μας γνωστοποιηθεί το πλήρες περιεχόμενο της απόφασης της ΕΤΑΔ.”

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε αυτοκίνητο στην οδό Καραμπατζάκη #φωτιά - https://t.co/y8KhE9WlHz -

  • Nαυαγοσωστική επιχορήγηση σε ΟΤΑ της Μαγνησίας #ναυαγοσωστικήκάλυψη - https://t.co/cV2wgM8EMG -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/Nh8nh2Zwjz -

"Αλιεύοντας" την είδηση